habergri.com
habergri.com

En Pahalı Arabalar Hangileri | 10 Adımda Dünyada En Pahalı Arabalar Listesi

En Pahalı Arabalar Hangileri | 10 Adımda Dünyada En Pahalı Arabalar Listesi
0

En pahalı arabalar gerçekten uçuk fiyatları, güzel görünümleri ile herkesin olmasa da milyonerlerin araba koleksiyonu arasında yer alıyor. Pahalı arabalar ile sahip oldukları imajı da böylece desteklediklerini söylemek mümkün.

En pahalı araba fiyatları çoğu zaman dudağınızı uçuklatacak cinsten! Üstelik en pahalı arabalar listesi içinde yer alan her bir marka tahmin edersiniz ki, dolar kuru üzerinden. TL’ye çevirdiğinizde karşılaşacağınız sayı basamaklarını bile saymakta zorlanabilirsiniz.

Peki dünyanın en pahalı 10 arabası içinde hangi modeller var? Dünyanın en pahalı arabalar listesi nasıl oluşuyor ve fiyatları neler?

İşte meraklısı için özel olarak hazırlanmış, dünyanın en pahalı arabalar listesi!

Lüks Araba Markaları ve Dünyanın En Pahalı Arabalar Listesi!

En pahalı arabalar hangileri sorunuz için oluşturulmuş bu listede çeşitli arabayla karşılaşacağınız bir aşikar. Elbette bu arabaları günlük trafikte de görmeniz pek de mümkün değil!

Zira Türkiye’nin en zenginleri tarafından kullanılan pahalı arabalar bile bu listedeki arabaların yanından pek geçebilecek düzeyde değil…

Hem paranız olsa bile en lüks arabaları Türkiye’de nasıl kullanabilirdiniz ki? Hele de İstanbul trafiğinde! Neyse bir şöyle kendimizi avutaduralım, milyonerlerin bindiğini en pahalı arabalar listesi ile sizi baş başa bırakalım…

1- Rolls- Royce Boat Tail

En Pahalı Arabalar Hangileri | 10 Adımda Dünyada En Pahalı Arabalar Listesi
Rolls- Royce Boat Tail

Dünyanın en pahalı arabasının adı tam da karşınızda! Rolls -Royce daha önce olduğu gibi yine dünyanın en lüks araba markası olarak karşımıza çıkıyor.

Dünyanın en pahalı arabası ne kadar diye soracak olursanız, 20 milyon Sterlin yani 28 milyon dolar gibi bir fiyatı bulunuyor.

2021 yılının Mayıs ayında alıcılara sunulan son model bu arabanın üretimi tahmin edersiniz ki oldukça az. Sınırlı sayıdaki kullanıcılar tarafından tercih edilebilir düzeyde bulunuyor.

Mayıs ayında sadece ‘1’ adet üretilen bu modelin toplamda üç adet olacağı duyuruldu. Fakat Rolls Royce bu şanslı ve milyoner üç kişini adını açıklamama kararı aldı.

Dünyanın en pahalı arabalar listesi arasında birinci yani en pahalı arabasını bu kadar değerli kılan elbette kullanılan malzemeler kadar tasarımı oluyor. Araba demek az kalır resmen bir tekne!

Arka tasarımında tekneyi andıran bir görüntüsü bulunuyor. Bununla birlikte iki ön iki arkada olacak şekilde dört kişilik oturma düzenine sahip.

Bununla da kalmıyor bu ultra pahalı araba içecek takımı, içeceklere buzdolabı, kokteyl masaları, katlanıp açılabilen sandalyeler, güneş şemsiyesi gibi farklı malzemelere de sahip bir arabadır. Tüm bu özellikleri ile en eşsiz arabalar arasında ilk sırada yer alıyor. 

2- Bugatti La Voiture Noire

En kısa sürede en hızlı performansa ulaşabilen ve biraz da olsa araba bilgisi olanların bu listede Bugatti isminin olacağını tahmin etmesi çok da zor değil.

Mayıs ayına kadar dünyanın en hızlı arabası ve en pahalı arabalar arasında birinci konumda bulunan La Voiture Noire tam 18.9 milyon dolar fiyatında!

Aracın ilk tanıtımında sadece bir adet üretileceği söylenmişti. Dünya üzerinde tek ve özel üretim bu aracın sahibi hakkında çeşitli iddialar ortaya atıldı. Volkswagen Grubu CEO’su, Cristiano Ronaldo ve dahası…

Üzerinden günler ve aylar geçmesine rağmen sahibi hakkında hala bir bilgi bulunmuyor.

3- Pagani Zonda HP Barchetta

Lüks araba markaları arasında çok az duyulan ya da bilinen markalardan birisi de Pagani Zonda. Dünyanın en pahalı arabaları ne kadar sorusunu siz sormadan biz söyleyelim, değeri tam 17.5 milyon dolar!

Bilinen en pahalı spor arabalar arasındaki Ferrari ve Lamborghini gibi markalara dişli bir rakip olarak ortaya çıkan Pagani, en pahalı üretim otomobil modellerinden birisini ortaya koydu.

Üç adet ile sınırlı kalan HP Barchhetta modelinin bir tanesi markanın bizzat sahibi olan kişiye ait. Diğer iki alıcısı ise belli değil.

Arabanın görünüm olarak küçük bir tekneyi anımsattığını söylemek mümkündür. 2017 itibari ile trafiğe yani yola çıktığı biliniyor.

4- Rolls- Royce Sweptail

Sınırlı üretimle yine bir Rolls- Royce markasına ait Sweptail modeli karşımıza çıkıyor. Kendisine Türkiye’nin en pahalı arabası diyemiyoruz tahmin edersiniz ki, Türkiye’den önce alıcıları çoktan çıkmıştı.

Sadece bir adet üretimiyle ‘kişiye özel, eşsiz ve benzersiz otomobil’ kavramını oluşturmak markanın temel hedefi. Bunu başardığını söylemek de yanlış olmayacaktır.

İngiliz marka Rolls- Royce bu özel arabayı üretmek için tam 4 yılını harcadı. İki kişilik kapasitesi bulunuyor arka tarafı ise masa, içki bulundurma gibi özel durumlar için ayrılmış durumdadır.

Unutmadan söyleyelim, dünyanın en pahalı arabalar listesi içinde dördüncü sırada bulunan bu model, 12.8 milyon dolar değerinde!

5- Bugatti Centodieci

Bugatti Centodieci

Dünyanın en pahalı arabalar listesi sadece Rolls- Royce ve Bugatti arasında dönüp duruyor gibi düşünebilirsiniz. Haklısınız da! Bu iki marka resmen bu konuda birbiriyle kıyasıya bir rekabet içindedir.

Bugatti sunduğu bu model ile biraz Ferrari biraz Lamborghini karışımı otomobil alıcılarına sunuyor. Görünüm olarak anımsatsa da tabii ki onlardan çok farklıdır.

Bugatti 110.yılını kutlamak adına sadece 10 adet sınırlı üretimi ile otomobili satışa sunmuştur. Adı da aslında buradan geliyor. İtalyan markası olduğundan Cento yüz, Dieci de 10 anlamına geliyor.

İtalyan marka Bugatti’nin eski EB110 modeline çağrışımları da bulunan arabanın değeri 9 milyon dolar. Listede yer alan diğer arabalara göre düşük gelmesin! Bu en pahalı araba kaç TL diye soracak olursanız, güncel kur ile tam 124 milyon, 445 bin, 250 TL!

6- Mercedes Maybach Exelero

Listede yer alan farklı markalardan birisi de Mercedes oluyor. Aslında dünyanın en pahalı arabalar listesi içinde en eski üretim arabalardan da birisi kendisi.

2005 gibi çok eski yıllarda üretilen Mercedes Maybach yine de en pahalı arabalar listesinde yerini korumaya devam ediyor. Yaklaşık olarak fiyatı ise 8 milyon dolardır.

Maksimum hız seviyesi 350 km/s olarak bulunuyor ve sadece bir adet üretilmiştir. İlk üretim yıllarında satıldıysa da günümüze kadar bir kere daha el değiştirmiştir. Güncel olarak 8 milyon doların da üzerine satılabileceği konuşuluyor.

Son olarak görünümüyle size bir yerden tanıdık gelmiş olmalı! Batman filminde sık sık görüp anımsayacağınız modeli ciddi anlamda anımsatıyor.

7- Bugatti Divo

Bugatti Divo, dünyanın en pahalı arabaları arasında 7. sırada! Peki dünyanın en pahalı arabaları ne kadar? Bugatti Divo 5.8 milyon dolar ile satılmıştır.

Bahsedilen bu model için tam iki yıllık bir çalışma yapıldı. Sonunda 2020 yılında satışa uygun hale geldi. Firma her ne kadar iki sene çalışsa da önceden çıkardığı Chiron modelinde görünüm olarak değişiklikler yaparak hazır hale getirdiğini söylemek mümkün.

Chiron’a göre ön ızgaraları değişiklik göstermemekle birlikte 35 kilo daha hafif. İç tasarımda deri değil, alacantara ağırlıklı bir tasarım elde edilmiş.

Maksimum hız kapasitesi 380 km/s olan Divo, 1500 beygir gücüne sahip 1600 NM tork motoruna sahip. 0-100 km/s çıkış süresi ise sadece 2.4 saniye.

Tabi dünyanın en pahalı arabalar listesi içindeki diğer arabalar gibi ciddi anlamda bir benzin yiyicisi! 100 kilometrede 22.5 litre benzin tüketiyor.

Neyse ki böyle dertlerimiz yok!

8- Pagani Huayra Imola

En pahalı spor arabalar kategorisinde yine gözümüze Pagani Huayra Imola çarpıyor. Piyasa değeri 5.4 milyon dolar olarak duyuruldu.

Imola modeli ayrıcalıklı beş kişi için özel üretilmiş arabalardan sadece birisi. İlk alıcısı gibi diğer alıcıları hakkında da bir bilgi elbette paylaşılmadı.

827 beygir gücü ve 1.100 Nm tork üreten bir canavar desek az olmaz. Arabanın arka kısmında yer alan kanat ona bir pistteki yarış arabasında bulunduğunuz hissini de verecek cinstendir.

Agresif görüntüsüyle satışa sunulan bu model, lüks arabalar kategorisinde rahatlıkla yerini alıyor.

9- Koennigsegg CCXR Trevita

En pahalı arabalar listesi içinde çok farklı bir marka ve model ile karşı karşıyayız. Koennigsegg CCXR Trevita, 5.4 dolar fiyatıyla bu listede yer almayı hak ediyor.

2013 yılının Şubat ayında satışa giren bu model sadece beş özel kişiye üretilmiştir.

Roket araba olarak da adlandırılan bir model kendisi; zira, 1081 HP  ve 1060 Nm tork özelliğine sahip. V8 motor ile 0-100 km/s ulaşması 2.9 saniye alıyor. Maksimum hız seviyesi ise 403 km/s.

CCXR modelinin bir üst model olarak Trevita üretilmiştir. Aslında çift kanat, frenler ve güçlendirilmiş egzoz sistemiyle eski modelinden çok da ayrışmıyor.

Arabanın gerçekten lüks arabalar listesinde yer almasına şaşmamalı! Uzaktan baktığınızda gri renkte olan bu arabanın yanına yaklaştığınızda elmas gibi parlayan yapısına şahit olunuyor.

Dünyada bu modele sahip olan kişi sayısı ise üç ile sınırlıdır.

10- Dünyanın En Pahalı Arabalar Listesi| Lamborghini Veneno Roadster

Bilinen pahalı arabalar isimlerine yavaş yavaş geliniyor. Lamborghini kullanımı Türkiye’de de bulunuyor. Hatta Sabri Sarıoğlu’nun eşine bu markaya ait bir modeli hediye alması da zamanında çok konuşulmuştu.

Türkiye’nin en pahalı arabası markaları arasında Lamborghini yer alıyor ancak bu model değil. Dünyanın en pahalı arabalar listesi içinde Veneno Roadster 4.5 milyon dolar gibi bir fiyatla satışa sunuldu.

2013 yılında satışa sunulan Veneno, spor araba aşıklarının en beğendiği modellerden birisidir. Maksimum gücü 750 HP ve 690 Nm tork özelliğine sahip. Eski bir üretim araba olduğundan bu değerler oldukça iyi karşılanabilir.

0-100 km/s hızlanma süresi 2.9 saniye ile sınırlıdır. Maksimum hız seviyesi 350 km/s ile sabitlenmiştir. 1490 kg ağırlığı ve 90 litre yakıt deposu bulunmaktadır.

Diğer en pahalı arabalar olarak gösterilen modellere nazaran üretim sayısı biraz daha fazla. 9 adet üretim yapılmış ve günümüze kadar satılmıştır.

Bonus: Türkiye’nin En Pahalı Arabası Hangisi? Türkiye’nin En Pahalı Arabası Kaç TL?

Her lüks araba markaları Türkiye’de satışa sunulmuyor ya da buraya gelene kadar çoktan alıcısını bulmuş oluyor. Peki Türkiye’nin en pahalı arabası hangisi?

Türkiye’nin en pahalı arabası İtalyan araba üreticisi Bugatti’ye ait! Bugatti Chiron, Türkiye’nin en pahalı arabası olarak bulunuyor. Bugatti’nin 2017’de satışa sunulmuş bir model olduğunu söyleyelim.

Piyasa değeri ilk çıktığında 2.7 milyon dolar ile alıcılarını buldu. Döneminin en hızlı otomobilleri arasından bulunan Türkiye’nin en pahalı arabası kaç TL diye soracak olursanız; güncel döviz kuruyla 37 milyon 302 bin 660 TL olduğunu söyleyebiliriz.

1500 beygir gücüne sahip bu arabanın maksimum hız sınırı 420 km/s olarak bulunuyor. 1995 kilogramlık bir ağırlığı da mevcuttur.

Aynı zamanda kendisinden sonra üretilen kimi arabalara göre 0-100 km/s performansı da oldukça iyidir. Bugatti Chiron 100 km/s ulaşma süresi 2.5 saniye kadar kısa bir süredir.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.