habergri.com
habergri.com

Farsca Çeviri Tercüme Büroları

Farsca Çeviri Tercüme Büroları
0

Hint-Avrupa dil ailesinin bir üyesi olan Farsça, İran’ın resmi dilidir. Sanskritçe’den izler taşıyan Fars dili, Ortadoğu’da İran dışında Tacikistan ve Afganistan’ın da resmi dilidir. Arapça’dan sonra en fazla konuşulan ikinci dil olan Fars dili, sadece Ortadoğu’da değil, dünyanın farklı bölgelerinde de yaygın olarak konuşulan dillerden biridir.

Dünya genelinde yaklaşık 110 milyon insanın ana dili olan Farsça, başta İran olmak üzere en çok Afganistan, Tacikistan ve Irak’ta konuşulmaktadır. Ülkemizde tercüme bürolarında oldukça talep gören çeviri Farsça dilindedir. Farsça’dan çeviri yapabilmek için öncelikle Fars alfabesini ve Farsça’nın gramer kurallarını iyi bilmek önemlidir.

Köklü bir geçmişe sahip olan Farsça, Arap alfabesiyle yazılır. Fars alfabesinde 32 harf vardır. Fars dili üzerinde Arapça’nın etkileri oldukça fazladır. Farsça’dan dilimize çeviri yaparken bu etkileri bilmek çok önemlidir. Günümüzde tüm dünya genelinde Farsça çevirilerde standartlaştırılmış Fars dili temel alınmaktadır. Farsça tercüme yapan tercümanların standartlaştırılmış Farsça’da uzman olmaları gerekmektedir.

Farsca Çeviri

Ülkemizde tercüme bürolarında en çok talep edilen Farsca çeviri konuları; diploma, nüfus cüzdanı, pasaport, web sitesi, ticari sözleşmeler, tez ve ödevler, akademik makaleler, resmi belgeler ile tıp, hukuk ve teknik metin çevirileridir.

Tercüme bürolarında Fars dilinde tercüme yapan çevirmenler ana dili Farsça olan veya Fars dili üzerinde üniversite eğitimi görmüş tercümanlar görev almaktadır. Farsça tercüme fiyatlarını belirleyen en önemli unsur, çevirinin konusudur.

Farsça’dan yapılan tercümelerde fiyatlar tercüme edilmiş olan metindeki boşluksuz 1000 karakter sayısına göre hesaplanmaktadır. Resmi belgelerde, noter onaylı ve yeminli tercüman çevirilerinde ise ücretler sayfa sayısına göre hesaplanmaktadır. Ülkemizde Farsça’dan simultane çeviri oldukça rağbet gören bir alandır. Farsça simultane çevirilerde ücretler çevirinin bir saatlik süresi temel alınarak hesaplanır.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.