habergri.com
habergri.com

8 Başlıkta Hacamat Faydalı mı | Hacamat Hangi Hastalıklara İyi Gelir?

Hacamat Faydalı mı | Hacamat Hangi Hastalıklara İyi Gelir?
0

Hacamat faydalı mı? Alternatif tıpta sıkça tercih edilen bu uygulama, vücudun bazı bölgelerine uygulanmaktadır. Türkçede emmek anlamına gelen hacamat ile günümüzde birçok insan hastalıklarından kurtulduğunu açıkça ifade etmektedir.

Genel olarak bu yöntem için geri bildirimin olumlu olması ise hacamat faydalı mı yoksa zararlı mı gibi soruları beraberinde getiriyor. Peki, hacamat hakkında zarari var mı? Hacamat gerçekten faydalı mı? Hacamat yaptırmanın faydaları nelerdir? Tüm bunların yanıtını gelin birlikte öğrenelim.

Hacamat Nedir Ne İçin Yapılır? Hacamat Faydalı mı Zararlı mı?

Hacamat Faydalı mı | Hacamat Hangi Hastalıklara İyi Gelir?

Hacamat nedir hemen kısaca açıklayalım. Hacamat vücudun belirli ve önemli bölgelerinde vakum etkisi yaratarak, kirli kanın çekilmesine imkan sağlayan bir uygulamadır.

Bu uygulama sayesinde vücuttaki kirli kanın çıkarılması sağlanarak, pek çok hastalığın tedavisi yapılmaktadır. Alternatif tıpta oldukça önemli bir yere sahip hacamat faydalı mı zararlı mı? Doğru yöntemler uygulandığı takdirde hacamatın faydalı bir işlem olduğu söylenebilir. Hacamat faydalı mı konusunda ise şu bilgilere yer verilebilecektir;

  • Kan üretimini düzenleyerek, bağışıklık sistemini güçlendirir.
  • Dokularda ve kanda bulunan toksinlerin atılmasını destekler.
  • Kılcal damarların açılması ve iç kanamalarının durdurulmasına yardımcı olacaktır.
  • Kaslardaki ödem ve canlılık artacaktır.
  • Kan akımı canlanacağından, bu bölgelere oksijen ve besin ulaşımı sağlanabilecektir.
  • Hacamat faydalı mı konusunda psikolojik ve sinirsel hastalıkların giderilmesinin mümkün olabileceği belirtilebilecektir.
  • Karaciğer, kemik iliği ve dalak uyarılacağından bu organların neden olduğu hastalıklar tedavi edilebilecektir.
  • Hacamat ile zayıflamış organın fonksiyonları güçlendirilebilir.
  • Yaralar ve ülserler bu yöntem ile kolayca tedavi edilebilir.
  • Damarları temizleyen hacamat sayesinde, yüksek kolesterol düşecektir. Ayrıca tansiyonu düşürme etkisi de bulunmaktadır.
  • Hacamat faydalı mı? Vücudun bio enerjisini artıran hacamat sayesinde daha az uyku ile dana enerjik bir yaşam sürdürülebilecektir. Çok uyumanın zararları nelerdir, vücuda nasıl bir etkisi vardır bilgi almak isterseniz yazımıza mutlaka göz atmalısınız.

1- Hacamat Nedir, Nasıl Yapılır? Hacamat Nasıl Yapılır?

Hacamat Faydalı mı | Hacamat Hangi Hastalıklara İyi Gelir?

Hacamat deride neşter yardımı ile ufak kesiklerin açılması sonrasında yapılan bir işlemdir. Bu kesikler üzerinde vakum etkisi yaratılarak, kirli kan hızlı bir şekilde çekilir. Bu kesiklerden dışarı çıkan kirli kan, vücuttan bu yöntem ile uzaklaştırılabilecektir.

5000 yıl öncesine dayanan ve bir akupunktur yöntemi olarak adlandırılan hacamat faydalı mı? Birçok hastalığın tedavisini mümkün kılan hacamatta, kesikler üzerinde vakum etkisi yaratabilmek için bardaklar, kavanozlar ve şişeler kullanılır. Genel olarak bu işlem, kişide bulunan hastalığına neden olan organın yakınlarına yapılır.

Hacamat nedir? Hacamat nasıl yapılır? Bu konuda daha kapsamlı bilgi almak için bu yazıya göz atabilirsiniz.

2- Hacamat Hangi Hastalıklara İyi Gelir?

Hacamat Faydalı mı | Hacamat Hangi Hastalıklara İyi Gelir?

Birçok hastalığın şifası olan hacamat faydalı mı konusunda doktorlarda ikiye bölünmektedir. Bir kısım doktorlar bu alternatif yöntemin faydalı olduğunu savunurken, bir kısım doktorda zararlarının yararlarının önüne geçtiğini ifade etmektedir.

Genel olarak hacamat ile kireçlenme, bel tutulması, baş ağrısı, boyun fıtığı, eklem ağrıları, kas ve bağ doku problemleri gibi hastalıklara şifa bulabilmek mümkündür. Ayrıca hacamat sayesinde kas krampları ve klunçların oluşumu da büyük ölçüde azaltılabilecektir.

3- Hacamatta Hangi Bölge Neye İyi Gelir? Hacamat Bölgeleri ve Faydaları

Hacamat Faydalı mı | Hacamat Hangi Hastalıklara İyi Gelir?

Vücutta boyun ve bıngıldak dışında tüm bölgelere hacamat yapılabilecektir. Hacamat faydalı mı sorusuna olumlu yanıt alabileceğiniz bölgeler ise iki kürek kemiği arasının 10 cm üzeri, iki kulağın arasında kalan bölüm ve kalbin ortasında kalan alandır. Bu bölgeler en çok verimin alındığı bölgeler olarak bilinmektedir. Hacamat faydalı mı konusunda şu noktalar ve hastalıklar eşleştirilmektedir;

  • Kafa arkası: Psikolojik problemlerin tedavisi,
  • Kulak arkası: KBB hastalıkları ve baş ağrısında,
  • Omuz: Tansiyon ve akciğer hastalıklarında,
  • Boyun: Göz ve diş hastalıklarında,
  • Bel bölgesi: Bel tutulması, fıtık ve ürolojik problemlerde,
  • Kürek kemiklerinin ortası: Pankreas ve safra kesesi hastalıklarının tedavisinde,
  • Baldırlar: Böbrek hastalıkları ve sedefin tedavisinde,
  • Kuyruk sokumu: Adet ve hormonal düzensizliklerde, prostatın tedavisinde,

4- Hacamatta Çıkan Kan Ne Anlama Gelir? Hacamat Faydalı mı?

Hacamat Faydalı mı | Hacamat Hangi Hastalıklara İyi Gelir?

Hacamat faydalı mı? Bu konuda kesin ve net cevap verilemese de, çıkan kanın kirli olduğu ve vücuttan uzaklaştırıldığı söylenebilir. Bu anlamda pis kanı, vücut dışına atabilmek için hummalı bir çalışmada bulunmayan organların verimi artacaktır. Buda hastalıkların tedavi edilmesini ve vücut direncinin arttırılmasını sağlayacaktır.

5- Beline Hacamat Yaptıranlar Memnun mu?

Hacamat Faydalı mı | Hacamat Hangi Hastalıklara İyi Gelir?

Beline hacamat yaptıranlar genel olarak bel fıtığı ve bel tutulmasının neden olduğu ağrıları giderebilmek için bu yöntemi tercih etmektedir. Bu işlemi tercih edenlerin büyük bir kısmı ise ağrılarında azalmalarının olduğunu ifade etmektedir.

Ancak düşük bir oranda bu işlemden memnun kalmadığını ifade edenlerde bulunmaktadır. Bu kapsamda hacamat faydalı mı sorusunun kişiye ve rahatsızlığa bağlı olarak değişiklik göstereceği söylenebilir.

6- Kafadan Hacamat Yaptıranların Yorumları Nasıl? Kafaya Hacamat Faydaları

Hacamat Faydalı mı | Hacamat Hangi Hastalıklara İyi Gelir?

Kafa bölgesi için hacamat faydalı mı? Kafaya hacamat yaptıran kişilerin büyük bir kısmı ise baş ağrılarının ve psikolojik semptomların iyileştirilebilmesi için tercih etmektedir.

Kafa bölgesine hacamat yaptıran kişilerin yorumları ise oldukça şaşırtıcıdır. Çünkü %90’lık bir kısım, bu yöntem ile psikolojik problemlerinin büyük ölçüde düzeldiğini belirtmektedir.

7- Hacamat Zararları Var mı? Hacamatın Zararları Nasıl?

Hacamat Faydalı mı | Hacamat Hangi Hastalıklara İyi Gelir?
Hacamat Faydalı mı | Hacamat Hangi Hastalıklara İyi Gelir?

Hacamat faydalı mı? Bu soruya kapsamlı olarak yanıt verdikten sonra olası zararlarının neler olduğundan kısaca bahsedelim. Hacamat eğer steril olarak, anti bakteriyel bir alanda yapılmazsa enfeksiyon riski söz konusu olabilir. Hacamat sırasında kesiklerin derin olması yaralanmalara yol açabilir.

Son olarak hacamat sonrasında vücudun uygulama bölümlerinde hassasiyet, ağrı ve morarmalar meydana gelebilir. Ancak bu durum genel olarak 2-3 gün sonrasında kendiliğinden geçecektir.

8- Hacamat Neden Yasak? Hacamatın Manevi Sırları Neler?

Hacamat Faydalı mı | Hacamat Hangi Hastalıklara İyi Gelir?

Vücudun bio-enerjisini arttıran hacamat faydalı mı? Faydalı bir işlem olduğu söylenen hacamat, Sağlık Bakanlığı tarafından yasaklanmıştır. Bunun nedeni ise sağlıksız ortamlarda yapılmasıdır. Fakat halen birçok yerde ve kişi tarafından hacamatın uygulandığı söylenebilecektir.

Hacamatın manevi sırlarının bulunduğu da söylenebilecektir. Özellikle kalp arasına yapılan hacamatın vesvese ve evhama iyi geldiği söylenmektedir. Yine İslam dininde hacamatın kişiler üzerinde anlama, düşünme ve karar verme yetisini geliştirdiği düşünülmektedir. Son olarak baş ve kulak arası bölgesine yapılan hacamatın depresyonun kötü etkilerini azalttığı düşünülmektedir.

 

 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.