habergri.com
habergri.com

5 Adımda Hipnoz Nedir Nasıl Yapılır | Bir İnsan Nasıl Hipnotize Edilir?

Hipnoz Nedir Nasıl Yapılır | Bir İnsan Nasıl Hipnotize Edilir?
0

Hipnoz nedir nasıl yapılır? Hemen herkesin bildiği hipnoz, aslında belirli bir amaç güdülerek yapılan psikolojinin yakından ilgilendiği bir eylemdir. Hipnoz nedir kısaca açıklayacak olursak; kişinin bir bakış, söz, bazı nesneler ve telkinler sonucunda özel bir bilinç halidir.

Bir diğer değişle hipnoz kişinin transa geçmesi ve dış dünyaya kendisini kapatması olarak tanımlanabilecektir. Peki, hipnoz nedir nasıl yapılır? Hipnoz nedir ne değildir? Hipnoz nedir psikoloji bilimindeki yeri nedir? Aşk hipnozu nasıl yapılır? Gelin, birlikte bakalım.

Hipnoz Nedir Nasıl Yapılır? Hipnoz Nedir Niçin Yapılır?

Hipnoz Nedir Nasıl Yapılır | Bir İnsan Nasıl Hipnotize Edilir?

Hipnoz eyleminde kişi bütünüyle dış dünyaya kendisini kapatmıştır. Bunun yanında kişi kendisini hipnoz eden bireyin tüm telkinlerine kulak vermekte ve bu eylemlerini birebir olarak yerine getirmektedir. Hipnoz edilen kişi kendisini hipnoz eden kişiyi dinler, anlar ve tüm telkinlerini gönüllü olarak yapacaktır. Hipnoz nedir nasıl yapılır konusunda ise oldukça kapsamlı bir çalışma yapılması gerektiği belirtilmelidir.

1- Hipnoz ile Neler Yapılabilir? Hipnoz Nedir Ne İşe Yarar?

Hipnoz Nedir Nasıl Yapılır | Bir İnsan Nasıl Hipnotize Edilir?

Hipnoz nedir nasıl yapılır konusunda şu belirtilmelidir ki; bu durum tamamıyla uyku halinin dışındadır. Ancak dışarıdan bakıldığında hipnotize edilmiş bir kişi derin ve huzurlu bir uykuda görünecektir.

İlk başta bu durumun derin bir uyku hali ile bağdaştırılması gerektiğini düşünen bilim adamları bu ismi vermiş, sonrasında ise öyle olmadığı belirlenmesine karşın aynı ad kullanılmaya devam etmiştir. Psikolojide kullanılan hipnoz nedir nasıl yapılır? Ağırlıklı olarak psikolojide kullanılan hipnoz kelimesi, baskılanmış sorun ve psikolojik durumların açığa çıkmasında kullanılmaktadır.

Psikolojinin en temel hastalıklarından biri olarak tanımlanan psikopati hakkında bilgi almak için, 6 adımda psikopati belirtileri nelerdir yazımıza göz atabilirsiniz.

2- Kimler Kolay Hipnoz Olur? Psikolojik Hipnoz Nasıl Yapılır?

Hipnoz Nedir Nasıl Yapılır | Bir İnsan Nasıl Hipnotize Edilir?

Yapılan araştırmalara göre 4 insandan 1’inin kolay hipnoz olabileceği sonucuna ulaşılmıştır. Özellikle zeki, hayal gücü zengin, disipline alışkın kişiler ve öğrenciler daha kolay hipnoz olabilecektir. Psikolojik hipnoz nedir nasıl yapılır hakkında bazı tekniklere yer verilmelidir. Aksi takdirde kişinin trans düzeyine ulaşması ve telkinleri yerine getirebilmesi mümkün olmayacaktır.

3-Konuşarak Hipnoz Teknikleri Neler?

Hipnoz Nedir Nasıl Yapılır | Bir İnsan Nasıl Hipnotize Edilir?

Konuşarak yapılan hipnoz teknikleri aslında hipnozun temelini oluşturmaktadır. Bunun nedeni ise konuşmanın insan üzerindeki rahatlatıcı etkisidir. Rahatlatıcı bir ses ile konuşulduğunda ve kişiye hissettirildiği takdirde, o kişinin dış uyaranlardan tamamen kopması mümkün olabilecektir.

Konuşularak yapılan hipnoz nedir nasıl yapılır? Konuşarak yapılan hipnozun asıl amacı kişide güven duygusunu oluşturmak, bir nesneye yönelmesini sağlamak ve onun rahatlayacağı kelimeler söyleyerek onun transa geçmesine yardımcı olmak olacaktır.

4- Kendi Kendine Hipnoz Nasıl Yapılır? Hipnozun Etkisi Ne Kadar Sürer?

Hipnoz Nedir Nasıl Yapılır | Bir İnsan Nasıl Hipnotize Edilir?

Hipnoz nedir nasıl yapılır? Hipnoz hakkında verilen bilgiler arasında kişinin kendi kendine hipnotize olabileceği paylaşılmaktadır. Ancak bu bilgi gerçeği yansıtmaz.

Çünkü kişinin tek başına bir güven duygusu hissedebilmesi, nesneye odaklanması ve kendi kendisini bu anlamda telkin etmesi imkansızdır. Hipnozun etkisi, karşıdaki kişinin telkin süresine bağlıdır. Hipnotize eden kişinin güçlü bir uyaran ile karşısındaki kişiyi aniden uyandırabilmesi mümkündür. Genel olarak hipnotize süresi 40-60 dakika aralığında değişiklik göstermektedir.

5- Hipnoz ile Tedavi Oldum Mümkün mü? Hipnoz Tedavi İçin Kullanılabilir mi?

Hipnoz Nedir Nasıl Yapılır | Bir İnsan Nasıl Hipnotize Edilir?

Hipnoz ile tedavi oldum diyenlerin büyük bir kısmının doğru söylemlerde bulunduğunu belirtmeliyiz. Çünkü, hipnoz ile tedavi olabilmek elbette ki mümkündür. Psikolojide hemen herkesin de bildiği gibi birçok kişinin bilinçaltında farklı davranış ve düşünceleri bulunmaktadır. Bu düşünceler daimi olarak bilinçaltına atıldığından, kişiler için bu düşünceleri aşmak ve dile getirmek oldukça zor olacaktır.

Ancak kişi hipnoz edildiğinde, duygu ve düşüncelerini zorlanmadan aktarabilmesi çok kolay olacaktır. Bu nedenle hipnoz ile tedavi edebilmek sıkça başvurulan bir yöntemdir. Peki, hipnoz nedir nasıl yapılır? Bundan da kısaca bahsedelim. Hipnoz için ilk olarak kişinin hipnoz eden kişiye güven duyması amaçlanır. Bunun içinde güven duygusunu ön plana çıkaran cümlelerden yararlanılır. Daha sonrasında eline bir nesne alınabileceği gibi yakınlarda bir nesneye odaklanması istenir.

Nesnenin hareketli ya da durağan olmasının hipnoz nedir nasıl yapılır kısmında bir önemi yoktur. Kişinin dış dünyaya olan duyarlılığının azaldığı fark edildiğinde hipnoz olduğu düşünülebilir. Bu sırada hipnoz eden kişi telkinlerine devam etmelidir. Son olarak hipnotize olduğu bilinen kişiye davranışları ve düşünceleri ile ilgili sorular yöneltilir. Bu sorular ve bu sorulara verdiği yanıtlarda kayıt edilmelidir.

Sorunun belirlenmesi sonrasında ise dokunma duyusunu ya da işitme algısını ön plana çıkaracak bir uyaranla karşılaşması sağlanır. Böylece kişinin hipnozdan kurtulması ve yeniden dış dünyaya ilgi duyması sağlanabilecektir.

Hipnoz tedavisi hakkında daha detaylı bilgi almak için yönlendirilen Hipnoterapi nedir yazısını okuyabilirsiniz.

 

 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.