habergri.com
habergri.com

5 Adımda İnstagram Hesabım Çalındı Nasıl Geri Alabilirim?

0

İnstagram hesabım çalındı nasıl geri alabilirim konusu şu sıralar gündemi fazlasıyla meşgul ediyor. Özellikle telif hakkı adı altında gönderilen mesajlar sonucunda, hesabı çalınan ve mağduriyet yaşayan kişi sayısı önemli ölçüde arttı.

Durum böyle olunca birçok insan bu mağduriyet karşısında neler yapabileceğini araştırmaya başladı. Elbette ki, hesap çalındıktan sonra yeniden alabilmek ve kullanabilmek mümkün! Peki, İnstagram hesabım çalındı geri almak için ne yapmalı?

İnstagram Hesabım Çalındı Ne Yapmalıyım? Çalınan İnstagram Hesabı Nasıl Kurtarılır?

İnstagram Hesabım Çalındı Nasıl Geri Alabilirim?
İnstagram Hesabım Çalındı Nasıl Geri Alabilirim?

İnstagram hesabım çalındı diyor ve ne yapacağınızı bilemiyorsanız, bu yazımız tamda size göre olabilir. Son günlerde İnstagram üzerinde telif hakkı adı altında gönderilen bir mesaj içeriği yer alıyor.

Bu mesaj içeriğinde kullanıcıların telif ihlali yaptığı ve bu ihlal sebebiyle hesabının kapatılacağı bildiriliyor. Kullanıcılara ise bir link verilerek, yanlışlık olduğunu düşünmeleri durumunda bu linke girmeleri isteniyor.

Bu linke tıklandığında ise hesap direkt olarak hackerlerin eline geçiyor. Böylece kullanıcılar artık kendilerine ait olan hesaba bir daha giriş yapamıyor. Çalınan İnstagram hesabı nasıl kullanılır, İnstagram hesap çalınması durumunda neler yapılır konusunda birkaç alternatif sayılabilir. İşte, detaylar…

1- İnstagram Hesabım Birisinin Eline Geçti Ne Yapmalıyım? Hacklenen İnstagram Hesabı Nasıl Geri Alınır 2022?

İnstagram Hesabım Çalındı Nasıl Geri Alabilirim?

İnstagram hesabınızın birinin eline geçtiyse ilk olarak soğukkanlı olmalısınız. Daha sonrasında ise arkadaş listenizi bilgilendirmek için diğer sosyal medya platformlarını kullanmalısınız. Çünkü İnstagram hesabım çalındı adı altında paylaşım yapan pek çok insanın aslında arkadaş listesi dolandırılıyor.

Hackerler attığı story ve gönderilerle, sizin güvenilirliğinizi kullanarak onlardan para vb. şeyler talep edebiliyor. Sosyal medya üzerinden bilgilendirme sağladıktan sonra e-maillerinizi kontrol ederek, İnstagram bir mail gönderdi mi konusunda bilgi sahibi olabilirsiniz.

2- İnstagram Hesabım Çalındı Telefon Numarası ve E Posta Adresi Değiştirildi | İnstagram Hesabım Çalındı Kapatmak İstiyorum

İnstagram Hesabım Çalındı Nasıl Geri Alabilirim?

İnstagram hesabım çalındı diye bildirimde bulunan pek çok insan, hesabın e-posta ve telefon bilgilerinin de değiştirildiğini belirtebiliyor. İnstagram üzerinden e-posta değişikliği yapılırsa, muhakkak eski e-posta adresine de bir mail gönderimi yapılacaktır.

Bu mailde ‘’Değişikliği geri al’’ şeklinde bir buton bulunur. Bu butona tıkladığınız takdirde otomatik olarak e-posta adresiniz eski şekliyle kullanılmaya devam eder. Telefon numarası değiştirme söz konusu ise bu noktada İnstagram üzerinden mail yoluyla bir giriş bağlantısı talep etmelisiniz. Tüm bu adımları tamamladığınızda mağduriyetiniz büyük ölçüde çözümlenecektir. Hesabı almadan İnstagram’ı kapatmanız mümkün olmayacağından, ilk etapta hesabı kapatmalısınız.

İnstagram hesap dondurma nasıl yapılır merak ediyorsanız, yazımıza göz atmayı unutmayın!

3- İnstagram Hesap Kurtarma Linki Var mı?

İnstagram Hesabım Çalındı Nasıl Geri Alabilirim?

İnstagram hesap kurtarma adı altında bir güvenlik linki bulunuyor. Bu link ise yalnızca habersiz işlem yapıldığı yönünde bildirim yapılan e-mail adreslerine gönderiliyor. Gönderilen linke tıklayan kullanıcılar şifre ve bilgilerinde değişiklik yaparak hesabını kurtarabiliyor. Böylece İnstagram hesabım çalındı diyen pek çok insan, yalnızca birkaç saat içerisinde hesabına yeniden erişim sağlayabiliyor.

4- İnstagram Hesabım Çalındı Nereye Şikayet Edebilirim | İnstagram Hesabım Çalındı Savcılık Şikayetiyle Sonuç Alınır mı?

İnstagram Hesabım Çalındı Nasıl Geri Alabilirim?

İnstagram hesabım çalındı problemiyle karşılaşanlarının, bunu yapanları şikayet edebilmesi elbette mümkün! İnstagram hesabınızı çalan kişilerin belirlenmesini ve cezalandırılmasını talep ediyorsanız, savcılığa başvurabilirsiniz. Savcılık başvurunuz sonrasında hesabınız ve giriş yapan IP adresleri kontrol edilerek cihazının konumu belirlenebilecektir.

Böylece hackerlik yapan kişiye ulaşılabilecek ve ceza alması sağlanabilecektir. İnstagram hesabım çalındı şeklinde mağduriyet bildiren birçok insan, çoğunlukla şikayet bildiriminde bulunmuyor. Buda hackerlerin hiç ceza almadan, herhangi bir yaptırıma maruz kalmadan hesap çalmaya devam etmesine neden olabiliyor.

5- İnstagram Hesabım Çalındı Siber Suçlar Kapsamında mı İncelenir?

İnstagram Hesabım Çalındı Nasıl Geri Alabilirim?

İnstagram hesabınız çalındı ve şikayet ettiyseniz elbette ki şikayetiniz siber suç olarak sayılıyor. Ve bu kapsamda incelenerek, en kısa sürede sonuçlandırılıyor. Hesabı çalınan kişiler tutarlı ve kararlı olduğu takdirde, siber suçların hesabı hackleyen kişiyi bulabilmesi oldukça kolay olacaktır. Ancak ülkemizde ne yazık ki siber suçlar adı altında verilen cezalarının büyük yaptırımlar olduğu söylenemeyecektir.

Türk Ceza Hukuku bilişim sisteminde yer alan verileri bozma, yok etme, değiştirme ya da erişilmez kılma gibi durumlarda hapis cezası vermektedir. Altı aydan üç yıla kadar çıkabilen bu ceza niteliğine göre değişiklik gösterecektir. Bilişim suçlarının sonuçlanma süresi ise ortalama 1-2 yılı bulmaktadır.

 

 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.