habergri.com
habergri.com

8 Adımda Kızlık Zarı Neden Var | Kızlık Zarı Herkeste Aynı mı? Kızlık Zarı Aslında Ne?

0

Kızlık zarı neden var? Bazı insanların ahlaki bir değer olarak nitelendirdiği kızlık zarının, aslında farklı bir işlevi bulunmaktadır. Kadın üreme isteminde önemli bir parça olan kızlık zarı, aslında cinsel ilişki sırasında yırtılması ve bekaret temsili amacı taşımamaktadır. Peki, kızlık zarı neden var? Kızlık zarının asıl işlevi ne?

Kızlık Zarı Neden Var? Kızlık Zarı Aslında Yok mu?

Kızlık Zarı Neden Var | Kızlık Zarı Herkeste Aynı mı? Kızlık Zarı Aslında Ne?
Kızlık Zarı Neden Var | Kızlık Zarı Herkeste Aynı mı? Kızlık Zarı Aslında Ne?

Kızlık zarı neden var, hemen açıklayalım. Pek çok toplumda namus ve bekaret simgesi olarak tanımlanan kızlık zarı, vajina girişinin 1-2 cm ilerisindedir. Kılcal damarlardan oluşan kızlık zarı tıpta Hymen zarı olarak da bilinir. Bu zar anne karnında olan kız bebekte ortalama 7-12 haftalar arasında oluşumunu tamamlamaktadır.

Kadınlar neden erkeklerden daha uzun yaşıyor biliyor musunuz? O halde, yazımıza mutlaka göz atmalısınız!

1- Kızlık Zarı Aslında Ne? Kızlık Zarının İşlevi Nedir?

Kızlık Zarı Neden Var | Kızlık Zarı Herkeste Aynı mı? Kızlık Zarı Aslında Ne?

Fonksiyonel bir görevi olmayan kızlık zarı neden var? Evet, belirttiğimiz gibi kızlık zarının fonksiyonel olduğu ve bir organ olduğu söylenemeyecektir. Bu zar özellikle çocukluk döneminde vajinanın içerisine mikropların girmesini ve burada enfeksiyon geliştirmesini önleyebilecektir. Genel olarak kızlık zarı, çocukluk dönemi sonrasında fonksiyonunu kaybeder.

2- Kızlık Zarı Herkeste Aynı mı? Kızlık Zarı Neden Var?

Kızlık Zarı Neden Var | Kızlık Zarı Herkeste Aynı mı? Kızlık Zarı Aslında Ne?

Peki, kızlık zarı herkeste aynı mı? Tek bir kızlık zarı yapısının bulunmadığı ve birden fazla çeşidinin bulunduğu bilinmektedir. Kızlık zarı neden var, çeşitleri ve isimleri neler şu şekildedir;

Septalı Hymen: Bu tür kızlık zarını ortadan ikiye böler ve uzantılı bir görünüme sahiptir. Bu kızlık zarına sahip kişilerin ilk ilişkileri zor ve kanamalı geçebilir. Özellikle bazı durumlarda cinsel ilişkiye engel olabileceğinden alınması gerekebilir.

Kribriform Hymen: Bu zarın orta bölümünde delikli bir yapı bulunur. Bu zara sahip kişilerinde cinsel ilişki yaşaması zor olabileceğinden alınması gerekebilir.

Fimbriad Hymen: Bu zarın orta kısmında bir çıkıntı yer alır. Genel olarak cinsel ilişki sırasında bir problem teşkil etmez.

Labial Hymen: Bu kızlık zarı köşeli ve kenar katmanları kalın olarak bilinmektedir. Kalın bir yapıda olduğundan cinsel ilişkiyi zorlaştırabilmekte ve kanamanın yoğun olması beklenmektedir.

Yarı Septalı Hymen: Bu zarın orta kısmında zar kalıntısı bulunduğundan, ilişki sırasında bir doku parçası hissedilebilir. Ancak cinsel ilişki zor olmayacaktır.

İmperfore Hymen: İmperfore kızlık zarı neden var yapısı nasıl? Bu kızlık zarı yapısal olarak gelişmemiştir ve vajina girişi tamamen kapalıdır. Adet görme zamanı gelen çocuklarda bu fark edildiğinde, cerrahi operasyon gerekebilir.

Anüler Hymen: Elastik bir yapıda olan bu kızlık zarı, cinsel ilişkiye engel olmaz. Cinsel ilişki sırasında hiç kanama olmayabileceği gibi, yalnızca bir iki damla kan gelebilir.

Kresentrik Hymen: Kresentrik kızlık zarı neden var? İdrar yolu enfeksiyonlarını önleyebilen bu zarın ortası yarım ay formundadır. Cinsel ilişki zorlu ve ağrılı olabileceğinden, alınması gerekebilir.

3- Kızlık Zarı Bozulması Nasıl Ortaya Çıktı? Kızlığı Bozulmak Ne Demek?

Kızlık Zarı Neden Var | Kızlık Zarı Herkeste Aynı mı? Kızlık Zarı Aslında Ne?

Cinsel ilişki sırasında bozulan kızlık zarı neden var ve bozulursa ne olur bunu da açıklayalım. Kızlık zarı cinsel ilişki sırasında penis vajina girişinden geçeceğinden yırtılır. Yırtılma sonrasında kızlık zarının yapısına göre az, çok ya da hiç kan gelmeyebilir.

Halk arasında kızlığı bozulmak olarak tanımlanan bu durumun tıpta bir karşılığı yoktur. Çünkü kızlık zarı yalnızca cinsel ilişki sırasında değil, herhangi bir cismin vajinaya hasar vermesi ile de yırtılabilir. Kızlık zarı neden var? Hymen zarı vücut anatomisinde cinsel ilişkide yırtılıp kanaması ile değil, kız çocuklarını idrar yolu enfeksiyonlarından koruması ile bilinmektedir.

4- Kızlık Zarı Bozulduğunda Neler Olur? Kızlık Zarı Acısı Neye Benzer?

Kızlık Zarı Neden Var | Kızlık Zarı Herkeste Aynı mı? Kızlık Zarı Aslında Ne?

Kızlık zarı bozulduğunda kanama olabileceği gibi, hiç kanamada olmayabilir. Bunun nedeni ise kızlık zarı tiplerinin birbirinden farklı olması ve yapısına göre kanamaya sebep olabilmesidir.

Kızlık zarı acısı da yapısına bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Bu nedenle herkeste cinsel ilişki sırasında aşırı ağrı ve kanama yaşanacağını söylemek doğru olmayacaktır.

5- Kızlık Zarı Yırtılması Nasıl Belli Olur?

Kızlık Zarı Neden Var | Kızlık Zarı Herkeste Aynı mı? Kızlık Zarı Aslında Ne?

Kızlık zarı neden var konusunda yapılan toplumsal baskılar, kızlık zarının evlilik öncesinde sorulabilir ve araştırılabilir bir konu haline getirmiştir. Kişilerde kızlık zarının yırtıldığı ancak doktor muayenesi ile mümkün olabilecektir.

Özel araçlar kullanarak vajina girişini kontrol eden doktorlar, kızlık zarının yırtılıp yırtılmadığını gözlemleyebilir. Yine kızlık zarının bir iki günlük yakın zaman diliminde yırtılıp yırtılmadığını anlayabilmekte mümkündür.

6- Kızlık Zarının Sağlam Olduğu Nasıl Anlaşılır?

Kızlık Zarı Neden Var | Kızlık Zarı Herkeste Aynı mı? Kızlık Zarı Aslında Ne?

Kızlık zarı neden var? Bu konuda merak edilenler arasında bir diğer detay, zarın sağlamlığının anlaşılıp anlaşılamayacağıdır. Doktorlar tarafından vajinal muayene yapıldığında zarın sağlam olup olmadığı kolayca anlaşılabilecektir.

7- Kızlık Zarı Dikilebilir mi? Kızlık Zarının Diktirildiği Anlaşılır mı?

Kızlık Zarı Neden Var | Kızlık Zarı Herkeste Aynı mı? Kızlık Zarı Aslında Ne?

Toplumlarda kızlık zarı neden var sorusu hakkındaki yanlış inanışlar sebebiyle, günümüzde birçok insan evlilik öncesinde bekaret arayışına girebiliyor. Bu bekaret arayışı sebebiyle toplum tarafından dışlanacağını düşünen pek çok kadın ise, çareyi kızlık zarı operasyonlarında bulabiliyor.

Kızlık zarı kadınların talebi doğrultusunda yeniden dikilebilir. Kızlık zarının dikilebilmesi için ise kaç kez ilişkiye girildiğinin ya da yaşın bir önemi yoktur. Düzenli bir cinsel hayatı bulunan evli kadınlar dahi, kızlık zarını diktirmek için operasyon geçirebilir.

8- Dikilen Kızlık Zarı Kanar mı?

Kızlık Zarı Neden Var | Kızlık Zarı Herkeste Aynı mı? Kızlık Zarı Aslında Ne?

Kızlık zarı neden var genel hatları ile belirttikten sonra, kızlık zarı operasyonundan da kısaca bahsedelim. Bu konuda iki farklı operasyon bulunmaktadır. Geçici kızlık zarı operasyonu 10-15 dakika sürerken, ortalama 4 içerisinde iyileşme gösterir.

Ancak bu operasyon sonrasında kanama isteniyorsa, 7-10 gün içerisinde cinsel ilişkiye girilmelidir. Sonraki süreçte gerçekleştirilen birlikteliklerde kanama olmayabilir. Kalıcı kızlık zarında ise iyileşme süresi 4-10 haftayı bulabilir. 10-15 dakika süren bu kolay operasyon sonrasında, istenildiği zaman ilişkiye girilebilir. Kalıcı kızlık zarı operasyonlarında %100 kanama olasılığı bulunmaktadır.

Kızlık zarı dikimi ile ilgili daha detaylı bilgi almak için bu yazıyı inceleyebilirsiniz.

 

 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.