habergri.com
habergri.com

6 Adımda Psikopati Belirtileri Nelerdir | Psikopati Beyin Ne Demek?

0

Psikopati belirtileri aslında önemli bir hastalığın habercisi olabilir. Psikoloji hemen herkes tarafından göz ardı edilse de aslında fiziksel sağlığın devamlılığı açısından önemlidir. Ruhsal açıdan iyi olmayan bir bedenin yaşamını sorunsuz olarak idame edebilmesi mümkün değildir.

Çekici, manipülatif, acımasız ve suç işleme potansiyeline sahip kişilere psikolojide psikopati adı verilmektedir. Bu kişiler tedavi edilmediği takdirde hem kendilerine hem de başkalarına zarar vermeye eğilimli olabileceklerdir.

Psikopati Belirtileri Nelerdir? Psikopati Neden Olur?

Psikopati Belirtileri Nelerdir | Psikopati Beyin Ne Demek?
Psikopati Belirtileri Nelerdir | Psikopati Beyin Ne Demek?

Psikopati neden olur? Bu hastalığı kesin ve net kanılara bağlamak doğru olmayacaktır. Genel olarak çevresel etmenler, genetik yapı, yaşam tarzı, yaşanan bazı olaylar psikopatiye sebebiyet verebilecektir. Psikopati belirtileri görüldüğünde, kişi hızlı bir şekilde gözlemlenmeli ve hastalığın varlığından emin olunmalıdır.

1- Psikopatlar Neler Yapar? Psikopatlar Nasıl Düşünür?

Psikopati Belirtileri Nelerdir | Psikopati Beyin Ne Demek?

Psikopati belirtileri bulunan kişiler kendilerine karşı büyük özgüven sahibidir. Çoğunun genel bir işi ve mutlu bir yaşantısı vardır. Normal standartlarda örnek bir vatandaş oldukları da söylenebilecektir.

Zeki ve güçlü olduklarını düşündüklerinden çevrelerinde de böyle insanların var olmasından hoşlanacaklardır. Kendilerinde hiçbir yanlışlık görmeyen bu kişiler, kendi kararlarının sorumluluğunu almaktan da hiç hoşlanmazlar. Ben merkezci olduklarından duygularını asla hesaba katmayacaklardır.

Otoriteden nefret eden bu kişiler, kendilerini her şeyin üstünde tutacaklardır. Agresif olan bu kişiler, cezalara ve yaşadığı sıkıntılara büyük tepkiler gösterebileceklerdir. Ahlaki açıdan da sorumluluk duyguları taşımadıklarından bu anlamda da zarar verici olabileceklerdir. Psikopati belirtileri arasında sığ duygusal tepkiler verilmesi de gösterilebilir. Önemli olaylara tepkisiz kalarak umursamaz davranabilirler.

Suçluluk, pişmanlık, duyarsızlık duymayacaklarından karşısındaki kişileri zor durumda bırakabileceklerdir. Çok kurnaz olan psikopati belirtileri arasında duygularını kullanma, drama yaratma ve kışkırtma gibi hareketlerde gösterilebilecektir.

Hikayeler uydurmaktan hoşlanmalarının yanı sıra köşeye sıkıştıklarında kendilerini pişman gibi gösterebileceklerdir. Son olarak psikopati belirtileri arasında zaman içerisinde kişileri değersizleştirme ve evliliklerinde duygusallığa yer vermeme görülebilir.

2- Psikopati Belirtileri | Psikopat Erkek Davranışları

Psikopati Belirtileri Nelerdir | Psikopati Beyin Ne Demek?

Psikopat erkek davranışları aslında yukarıda da belirttiğimiz psikopati belirtileri ile aynıdır. Genel olarak makam ve mevkii sahibi olan bu kişiler, duygusal olmayan evlilikler yapabilirler. Bu kişiler yaptıkları evliliklerde karşı tarafı sürekli olarak değersizleştirerek, onları mutsuzluğa itebilirler. Ayrıca psikopat erkekler insanlara yalan söylemekten, onları aldatmaktan, sözlü ve fiziksel şiddet uygulamaktan da kaçınmazlar.

3- Psikopat Kadınların Özellikleri Neler?

Psikopati Belirtileri Nelerdir | Psikopati Beyin Ne Demek?

Psikopat kadınların özellikleri incelendiğinde birçoğunun özgüvenleri nedeniyle alımlı ve güzel olduğu söylenebilecektir. Kendilerini kurban olarak gösteren psikopat kadınlar, duygusuzluklarını, güvensizliklerini ön plana atarak kendilerini acınası gösterebileceklerdir.

Haksız olduklarını asla kabul etmeyen bu kişiler, üstlerine gidildiklerinde yaptığı yanlışı kabul edebilir. Ancak bu durumda da sizi hedef göstermeye çalışacaklardır. Çoğunlukla sinirli ve tahammülsüz olan bu kişiler, kavgaya meyilli olduklarını her defasında gösterirler. Psikopati belirtileri genel olarak böyledir.

4- Psikopati Testi Nasıl Yapılır? Psikopati Spektrum Testi

Psikopati Belirtileri Nelerdir | Psikopati Beyin Ne Demek?

Psikopati testi ile bireydeki psikopat semptomları ve düşüncelerin varlığı analiz edilmeye çalışılmaktadır. Bu teste bireylere bazı olaylar ve konular üzerine sorular yöneltilmektedir. Yöneltilen bu sorulara verdiği yanıtlar, mimikleri, hal ve tavırları testin sonuçlanmasında oldukça etkili olacaktır. Psikopati belirtileri ve testin sonuçlarına göre kişilere tanı konulabilecektir.

5- Psikopati Semptomları Testi Sonuç Verir mi?

Psikopati Belirtileri Nelerdir | Psikopati Beyin Ne Demek?

Psikopati belirtileri gösteren hemen herkese doktorların gerek görmesi halinde psikopati testi uygulanabilecektir. Bu test %99 düzeyinde doğru sonuç alınmasını sağlayabilecektir. Ancak bu noktada kişilerin teste ne kadar doğru yanıt verdiği ve tavırlarının ne derece gerçek olduğu da büyük önem taşıyacaktır.

Psikopati testi yaparak psikolojinizi kontrol etmek isterseniz, bu teste göz atabilirsiniz.

6- Psikopatik Kişilik Bozukluğu Söz Konusu Olduğunda Neler Yapılmalı?

Psikopati Belirtileri Nelerdir | Psikopati Beyin Ne Demek?

Psikopatik kişilik bozukluğu tanısı alan kişilere uzun ve kapsamlı bir tedavi süreci uygulanmaktadır. Tedavinin ilk ayağında elektrokonvülsif terapi ile psikoterapiye -başvurulabilir. EKT adı verilen ilk işlemde hasta uyutularak, beynine ince ve zararsız bir elektrik akımı iletilir.

Bu durumda hastanın tepkileri ölçümlenerek kaydedilir. Tepkilere göre etkilenen beynin hangi bölgesinde olduğu tespit edilmeye çalışılır. Psikoterapide ise hastanın düşüncelerinin ve tavırlarının ne derece yanlış olduğunu, kendisinin fark etmesi amaçlanır. Tamamen konuşma üzerine gerçekleştirilen bu tedavi yönteminde psikopati belirtileri gösteren hasta üzerinden farkındalık yaratabilmek istenecektir.

Böylece hastanın yaşantısında, tavır, duygu ve düşüncelerinde köklü değişimler yapılabilecektir. İlaçlı tedavide ise psikopati belirtileri gösteren hastaların gösterdiği semptomlar azaltılmaya çalışılır.

Bunun için ise hastaya SSRI grubu antidepresanlar, antikonvülsan grubu ilaçlar ve lityum türevleri ilaçlar düzenlenir. Psikopati belirtileri gösteren ve psikopatik kişilik bozukluğu alan bireyler için tedavinin oldukça uzun süreceği belirtilebilecektir. Ancak tedavi süresince tamamen iyileşme görülme olasılığı oldukça düşüktür.

Biliyor musunuz, Deja vu sandığınız gibi doğaüstü bir olay değil, hastalık olabilir! Detaylar için yazımıza göz atınız.

 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.