habergri.com
habergri.com

Su Orucu Nedir? Su Orucu Nasıl Yapılır?

0

Su orucu nedir? Su orucu aslında dini bir sorumluluk olarak bilinen oruçtan farklı olarak bir diyet süreci şeklinde nitelendirilebilecektir. Dini bir gereklilik olan orucun, tıpta oldukça sağlıklı bir süreç olduğu paylaşılmaktadır.

Bu kapsamda ise birçok diyet sürecinde oruç mantığına dayalı beslenme düzeni benimsenmiştir. Peki, su orucu nedir? Su orucu faydaları neler? Su orucu zararları var mı? Su orucu yapanlar ne diyor? Gelin, birlikte bakalım.

Su Orucu Nedir? Su Orucu Nasıl Tutulur?

Su Orucu Nedir? Su Orucu Nasıl Yapılır?

Su orucu nedir? Kilo vermek isteyen kişilerin yalnızca su içerek geçirdiği bu süreye su orucu adı verilmektedir. Genellikle meditasyonla birlikte uygulandığında bu orucun vücuda zindelik, dinginlik ve doğal sağlık getireceği düşünülmektedir.

1- Su Orucu Faydaları Nelerdir?

Su Orucu Nedir? Su Orucu Nasıl Yapılır?
Su Orucu Nedir? Su Orucu Nasıl Yapılır?

Su orucu nedir ve faydaları nelerdir konusunda iki farklı görüşün bulunduğu belirtilmelidir. Yapılan araştırmalara göre su orucunun otofaljiyi desteklediği sonucuna ulaşılmıştır. Bunun yanı sıra su orucunun hipertansiyon, kanser, tip 2 diyabet ve pek çok kronik hastalığın oluşumunu önlediği gözlemlenmiştir.

Ancak bir kısım alanında uzman doktor ise bu orucun faydadan çok zarar yarattığını öne sürmektedir. Peki, su orucu zararları neler? Bu görüşü savunan doktorlar su orucunun vücudun bağışıklık sistemini zayıflattığını, kan şekerini düşürdüğü, kan basıncını düşürdüğü ve hastalıklara yakalanma riskini arttırdığı görüşünü savunmaktadır.

2- Su Orucu Nedir? Su Orucu Nasıl Başlanır?

Su Orucu Nedir? Su Orucu Nasıl Yapılır?

Sağlık için uygulanması tavsiye edilen su orucu nedir? Su hücrelere ulaşarak vücutta hidrasyonun devamlılığını sağlayacaktır. Sağlıklı bir vücutta hidrasyon devamlılığı sağlanmalı ve dehidratasyon olasılığı ortadan tamamıyla kaldırılmalıdır. Su içildiğine vücut gün boyu ihtiyacı olan enerjiye kavuşabilecektir.

Bunun yanında fiziksel performans, saç ve cilt sağlığı, organların verimli faaliyet gösterebilmesinde ise su içmenin önemi büyüktür. Su orucu nedir? Su orucunda katı gıdaların tüketimine kesinlikle izin verilmemelidir. Bu kapsamda ağır işlerde ve yoğun tempoda çalışan kişilerin su orucu yapması tavsiye edilmemektedir.

3- Su Orucu Listesi İçinde Nelere İzin Var?

Su Orucu Nedir? Su Orucu Nasıl Yapılır?

Su orucu nedir kısmında belirtilmesi gereklidir ki, bu listede yalnızca sıvı gıda tüketimine yer vardır. Kişi gündelik hayatını sürdürme konusunda aşırı zorluk yaşamıyorsa mutlaka, yalnızca su tüketmeye gayret göstermelidir.

4- 1 Günlük Su Orucu Kaç Kilo Verdir? 7 Günlük Su Orucu Kaç Kilo Verdirir?

Su Orucu Nedir? Su Orucu Nasıl Yapılır?

1 günlük su orucu ile ciddi oranda kilo verilmesi mümkün değildir. Ancak bir gün içerisinde yoğun bir ödem atma durumu söz konusu olduğundan tartıda 1-2 kiloluk bir değişim yaşanabilir. 7 günlük süreçte ise  artık yağ yakımı başlayacağından ortalama 4-6 kiloya kadar kilo verme gözlenebilecektir. Kişinin vereceği kilo metabolizma hızı, güncel kilosu ve genetik faktörlerine bağlı olarak değişiklik gösterecektir.

5- 7 Gün Sadece Su İçerek Oruç Tutarsanız Vücudunuzda Ne Olur?

Su Orucu Nedir? Su Orucu Nasıl Yapılır?

Gel gelelim su orucu nedir ve 7 günlük bir uygulama ile nasıl bir fark gözlenebilir konusuna… Su orucu Aidin Salih adında bir yazar tarafından ortaya atılan bir listedir. 7 gün boyunca yalnızca su içerek beslenme antioksidan bir etki yaratır. Buda bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olacaktır.

Antioksidan nedir detaylı olarak bilgi almak için buraya göz atabilirsiniz.

Bunun yanı sıra, yalnızca su içildiğinde kısa sürede vücuttaki tüm toksinlerden de arınabilmek mümkün olacaktır. Metabolizmayı hızlandıran su tüketimi, birkaç gün sonrasında yağ yakımı konusunda destekleyici bir görev alacaktır.

Su orucu yapanlar bu süre boyunca öncelikle ödem atarken daha sonrasında yağ yakarak önemli kilolar verebilecektir. 7 gün su orucu yapan kişilerin tansiyonu dengelenir ve kan şekeri yüksekse düşüş gösterebilir. Hidrasyona bağlı olarak ise kan yapımının artış göstereceğini söyleyebilmek mümkündür. Su orucu nedir konusunda verilen en iyi bilgiler bu şekildedir.

Su orucunda yalnızca su serbest olup katı gıdaların tüketilmesine yer verilmez. Ancak su tüketiminde herhangi bir kısıtlama yoktur. Vücudun susuz kalmaması adına günde minimum 3-4 litre su tüketilmesi önerilir. Su orucu nedir? Su orucu yapanların mutlaka yanında birinin bulunması gereklidir. Halsizlik, baş dönmesi, mide bulantısı ve benzeri şikayetlerin yaşanması halinde en yakın sağlık kuruluşuna gidilmesi önerilir.

6- Su Orucu Yapanlar Ne Diyor? Su Orucu Yapanların Yorumları

Su Orucu Nedir? Su Orucu Nasıl Yapılır?

Su orucu nedir? Su orucu yapanların yorumları olumlu ve olumsuz olarak ikiye ayrılıyor. Hemen hepsi bu orucun oldukça zor olduğunu ifade ederken, bir kısmı ciddi kilolar verdiğini belirtiyor.

Çoğu oldukça halsiz olduğunu ancak birkaç gün sonrasında vücudun yemek yememeye alıştığını ve daha aktif olduğunu söylüyor. Olumsuz yorum yapanlar ise bu yolla verdikleri kiloların büyük çoğunluğunu geri aldıklarını ifade etmektedir.

Vücut fonksiyonlarının devamlılığı açısından gerekli olan prebiyotik nedir merak ediyorsanız yazımıza göz atabilirsiniz.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.