habergri.com
habergri.com

4 Adımda Youtube Kids Nedir? Youtube Kids Ücretli mi?

0

Youtube kids nedir? Youtube kids, ebeveynlerin bu platformu rahatça kullanmasına imkan sağlayan çocuklara özel tasarlanan bir uygulamadır. Yakın zamanda Türkiye’deki kullanıcılara sunulan bu uygulama, kısa zamanda büyük popülarite elde etti. İşte, Youtube Kids nedir konusuna yanıt olacak bilgiler…

Youtube Kids Nedir Nasıl Ortaya Çıktı?

Youtube Kids Nedir? Youtube Kids Ücretli mi?
Youtube Kids Nedir? Youtube Kids Ücretli mi?

Youtube Kids uygulaması, Youtube tarafından çocuklara güvenli bir internet sahası oluşturabilmek adına geliştirilmiş bir uygulamadır. Bilindiği üzere internet avantajlarının yanı sıra dezavantajları da bulunan bir mecradır.

Özellikle çocukların aktif olarak yer aldığı internette, çocuklara kötü örnek olabilecek pek çok içeriğin bulunduğu söylenebilir. Youtube, ebeveynlerin bu noktadaki güvensizliğini kırabilmek amacıyla Kids uygulamasını devreye soktu.

Özellikle Pandemi döneminin gelişiyle internete olan ilginin katlanarak artması ile birlikte Kids uygulaması tasarlandı. Geçtiğimiz yıl Türkiye’de de kullanılmaya başlayan uygulama ebeveynlere de Youtube Kids nedir? sorusunun sordurdu.

1- Youtube Kids Türkiye Neleri Kapsıyor?

Türkiye’de de kullanılmaya başlanan Youtube Kids nedir? Youtube kids çocukların dijital dünyada eğlenebilmesi, öğrenebilmesi, keşfedebilmesini daha güvenli bir hale getiren uygulamadır.

13 yaş altı olan çocuklar için geliştirilen bu uygulama hem site formunda hem de uygulama olmak üzere iki farklı şekildedir. Mobil uygulaması da IOS ve Android cihazların kullanımı için uygundur.

Youtube Kids uygulamasında 3 farklı kategori içeriği bulunmaktadır. Buna göre birinci kategoride 4 yaş altı, ikinci kategoride 5-7 yaş arası ve üçüncü kategoride 8-12 yaş kategorisi yer alıyor. Çocukların sağlıklı bir şekilde dijital ortamda yer almasını destekleyen Youtube kids nedir konusunda zararsız video içerikleri yer alıyor diyebiliriz.

Oldukça duyarlı olan bu program çocuklar için zararlı olabilecek video içeriklerini önermiyor. Bunun yanı sıra üç kategori kapsamında çocukların yaş aralığına yakın Niloya, Sevimli Dostlar, Pepee, Kral Şakir gibi video içerikleri tercih edilebiliyor.

2- Youtube Kids Ücretli mi?

Youtube kids nedir ve bu uygulama ücretli mi? Bilindiği üzere Youtube’nin reklamsız alanı olan Premium için belirli bir ödeme yapılması gerekiyor. Ancak Youtube kids uygulaması tamamen ücretsiz olarak kullanılabilecektir. Böylece her yaştan çocuk için en uygun dijital ortam, ebeveynleri tarafından yaratılabilecektir.

Youtube Kids APK İndir | Youtube Kids Yükle Adımları

Youtube Kids APK olarak ya da web sitesi üzerinden giriş yapılarak kullanılabiliyor. Youtube Kids web sitesine giriş için, ‘’ https://www.youtubekids.com ’’adresine gidilmelidir. Buradan giriş yapılarak ve çocuğun yaş kategorisi seçilerek, önerilen videoların izlenmesi mümkün olabilecektir. Youtube kids izle işlemi için ise, Google Play ya da IOS Store uygulamasına girilerek uygulamanın aratılması ve direkt olarak indir kısmına tıklanması gerekecektir.

Youtube kids Türkçe indir şeklinde uyarı alabilirsiniz. Bu adımı onayladığınızda, Kids Türkçe formu ile mobil olarak cihazınızda yer alacaktır.

3- Youtube Kids Giriş İşlemleri Nasıl Yapılır?

Ücretsiz olarak kullanılabilen Youtube kids nedir? Youtube kids uygulaması indirdikten sonra sıra giriş işlemlerinin yapılmasına gelecektir. Uygulama ya da web sitesine giriş yapıldığında Ben ebeveynim ve ben çocuğum butonları ekrana gelecektir.

Burada seçim yapıldıktan sonra ebeveynden ya da çocuktan doğrulama niteliğinde doğum yılını girmesi istenir. Metni göster butonuna tıkladıktan sonra ileri kısmını tercih etmelisiniz. Gelen alana Gmail adresinizi girmelisiniz. Ebeveyn onayı adımı sonrasında Gmail şifrenizi girerek giriş yaptıktan sonra çocuğunuzun doğum yılı ve ismini girmelisiniz.

Son bu adımdan sonra çocuğunuz için direkt olarak bir profil açmış olacaksınız. Birden fazla çocuğu olan ebeveynler bu aşamada, diğer çocukları içinde ekle butonu ile profil oluşturabileceklerdir. Çocuklar için profil oluşturduktan sonra çocuğun profiline gidilerek, videoları izlemesi mümkün olabilir.

4- Youtube Kids Nedir? Youtube Kids Kapatma Mümkün mü?

Youtube kids, çocukların güvenli bir şekilde video içeriklerini izleyebilmelerine olanak sağlar. Bu anlamda ebeveynler çocuklarının internet üzerinde güvenli vakit geçirebileceğine de emin olabilecektir.

Youtube kids nedir? Youtube kids uygulamasını kullanmak istemeyen ebeveynler, web sitesini kullanmayarak ya da uygulamayı silerek kullanımı sonlandırabilir. Ancak oluşturulmuş olan profiller silinmek isteniyorsa bu durumda uygulama ya da web sitesi üzerinden giriş yapılmalıdır.

Daha sonrasında ise çocuk profili alanına girilmeli ve profili silmelidir. Çocuk profili silindikten sonra Youtube kids otomatik olarak kapatılmış olacaktır. Yeniden uygulama kullanılmak istenirse, bu durumda çocuk için yeniden profil açılması yeterli olacaktır.

Dijital platformun sevilen uygulaması Netflix üyelik ücreti 2022 ne kadar oldu merak ediyorsanız, yazımıza göz atmayı unutmayın.

 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.