habergri.com
habergri.com

Perde Halatı Modelleri Nelerdir? Perde Halatı Nasıl Takılır?

0

Perde halatı, perdelerin toplanması amacıyla kullanılan ve perdeye kruvaze bir görünüm vermek amacıyla kullanılır. Fon perdeler ve tül perdelerde kullanılmasıyla bilinir. Perdelere zarar vermeden, rahatlıkla kullanılabilen bir üründür. Pek çok fon perde ile kombin yapılabilecek sayıda ve tarzda renkleri bulunmaktadır. Perde tutucular aynı zamanda braçol ya da braço olarak da bilinir.

Perde Halatı Modelleri Değişiklik Gösterir mi?

Perde Halatı Modelleri Nelerdir? Perde Halatı Nasıl Takılır?
Perde Halatı Modelleri Nelerdir? Perde Halatı Nasıl Takılır?

Perde halatı uçlarının plastik ya da metal olması, sağlamlık ve kullanım ömrü açısından önem taşır. Alınacak ürünün boyutu da perdeye uyum sağlaması açısından göz önünde bulundurulmalıdır. Satış yapan mağazalara göre halat kaliteleri de değişkenlik gösterebilir. Her renkten halat bulabilmek mümkündür.

Ürün vidalı olursa diğer plastik olanlara göre sağlam olacaktır. Özellikle altın rengi olanlar müşteriler tarafından daha çok ilgi görmektedir. El emeği ile yapılan perde halat modelleri daha özenle yapıldığından daha kaliteli olabilmektedir. Bu ürünler ile birlikte, perdelerin uzunluğundan dolayı duvar delmek zorunda kalmadan estetik bir görünüm sağlamak mümkün hale gelmiştir.

1 – Fon Perde Tutucu Nasıl Takılır?

Perde Halatı Modelleri Nelerdir? Perde Halatı Nasıl Takılır?

Perdelerin daha az yer kaplaması ve düzgün, ferah bir görüntü elde etmek amacıyla perdeyi yukarı toplama aparatı olarak da bilinen perde halatı kullanılabilir. Fon perde tutacaklarının pek çok çeşidi bulunmaktadır. Peki fon perde halatı nasıl takılır?

Müşterilerin kullanacakları modele göre halatın takılması değişiklik gösterir. Ancak en kullanışlı olan çeşidi, kornişlere uyum sağlayan kornişe takılan perde halatı olanlardır. Fazla zahmet gerektirmeden, kullanımı pratik olan modeller tercih edilebilir. Bu modelleri takmak için herhangi bir teknik yardıma ve ustaya ihtiyaç duyulmaz. Müşteriler kendileri kolaylıkla toplayıcı olan perde halatı takabilir.

İstikbal Chester Koltuk Takımı 2023 Modelleri nezih ve dekoratif yaşam alanları vadediyor. Detaylar için yazımıza göz atabilirsiniz.

2 – Perde Toplama Halatı Kornişe Nasıl Takılır?

Perde Halatı Modelleri Nelerdir? Perde Halatı Nasıl Takılır?

Kornişle uyumlu olan modellerde uç kısımda bir aparat bulunur. Halatın bir ucu perdenin ön kısmından, diğer ucu ise perdenin arka kısmından geçirilerek perde arada sıkıştırılmalıdır. Daha sonra aparat kısmı kornişe birisi öne diğeri arkaya gelecek şekilde takılır. Tıpkı perde taktıktan sonra yapıldığı gibi, kornişe geçen düğmeler bir kere döndürülerek yatay duruma getirilmelidir.

3 – Kruvaze Perde Halatı Ne İşe Yarar?

Perde Halatı Modelleri Nelerdir? Perde Halatı Nasıl Takılır?

Perde halatı, pileli tül ya da perdeleri dileyenlerin düz dileyenlerin kruvaze şeklinde kullanmalarını sağlayan dekorasyon malzemeleridir. Perdeleri tamamlama açısından önemli aksesuarlardan bir tanesi olarak bilinir. Renkli perdeler ile uyumlu olarak alınan halatlar evlere ve odalara ayrı bir şıklık katmaktadır.

Bunların yanında kalorifer ile ısınan evlerde, kışın perdenin belirli bir tarafta toparlanmasına yardımcı olur. Kruvaze perdeleri daha modern göstermeye yarar. Müşterilerin en çok merak ettiği konulardan birisi perde halatı perdelere zarar verir mi? Bu soruya gönül rahatlığıyla zarar vermeyeceği söylenebilir.

4 – Perde Halatı Yapımı Nasıldır?

Perde Halatı Modelleri Nelerdir? Perde Halatı Nasıl Takılır?

Özellikle kristal boncuk ile yapılmış perde halatları hem sade hem havalı bir hava yaratmakta oldukça başarılıdır. Yapımında şeffaf boncuklar kullanılarak cömert bir stil yaratılır. Parlak ve pürüzsüz olan boncuklar insanların kendini rahat hissetmelerini sağlar. Pamuk malzeme ve polyester ile dokunur. Bu polyesterler oldukça yüksek kalitelidir.

5 – Perde Halatı Fiyatları Ne Kadar?

Perde Halatı Modelleri Nelerdir? Perde Halatı Nasıl Takılır?
Perde Halatı Modelleri Nelerdir? Perde Halatı Nasıl Takılır?

Perde halatları gibi perde aksesuarları, evlere dekoratif bir şıklık kattığından evin havasını değiştirmesiyle bilinir. Özellikle el emeği ve el yapımı perde aksesuarları öne çıkar. Bazı perde halatlarının ortasında püskül, sarkıt, boncuk gibi tasarımlar bulunabilir. Ayrıca doğal halat ve doğal boncuktan yapılmış olan perde halat modelleri fiyatları daha yüksek olabilir.

Ahşap, plastik, metal, pirinç, örgü perde aksesuarlarının hepsinin fiyatları birbirinden farklıdır. Fiyatlar ürünlerin özelliklerine göre belirlenmektedir. Bu malzemeleri perdenin kumaşına göre seçmekte fayda vardır. Özellikle yatak odası ve salon perdelerinde tercih edilir. Ancak yemek odası, bebek odası ya da çocuk odası, oturma odası gibi alanlarda da kullanılabilir.

Trendyol Perde Sarkıtı Modelleri

Perde Halatı Modelleri Nelerdir? Perde Halatı Nasıl Takılır?

Perde aksesuarlarının içinde sarkıt ve topuz gibi çeşitler de yer almaktadır. Perde aksesuarlarını seçerken doğru ürün tercih etmek önemlidir. Doğru ürün sayesinde ev çok başka bir havaya bürünebilir. Ürünleri seçerken ise oldukça ufak detaylar bile göz önünde bulundurulmalıdır. Ürünün malzemesi, rengi, perdeler ile uyum sağlaması gibi konular çok önemlidir.

Topuz, sarkıt, perde tutacağı, fon perdeler için çeşitli aksesuarlar, püsküller, toplama tokaları, duvara tutturmaya yarayan rensolar, rustik borular gibi perde aksesuarları 3 gün içinde müşterilere ulaşacak kargo fırsatları ve çeşitli indirim seçenekleri ile Trendyol alışveriş sitesinde yer almaktadır.

 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.