habergri.com
habergri.com

Instagram Şifre Değiştirme Nasıl Yapılır?

Instagram Şifre Değiştirme Nasıl Yapılır?
0

Instagram şifre değiştirme işlemine, Android veya İOS uygulamanızı açarak başlamak mümkündür. Mail adresinizi hatırlamıyorsanız, daha kolay bir işlem ile şifre değişikliği yapabilirsiniz. Profilinize gitmek için sağ alttaki profil resminize dokunun. Şifre değiştire tıklayın. Önce mevcut şifrenizi, daha sonra yeni şifrenizi girip işleminizi sonlandırın.

Instagram Şifre Değiştirme Yöntemleri Nelerdir?

Instagram Şifre Değiştirme Nasıl Yapılır?

Instagram şifre değiştirme işlemleri birçok sosyal ağ üzerinde yapılmaktadır. Şifre sıfırlama, yardım maili yazma, şifremi unuttum ve Android telefon ya da tabletinizden Google’ da oturum açıp hesabınızı birçok yöntem ile kurtarmanız mümkündür.

1 -Instagram Şifremi Unuttum

Instagram Şifre Değiştirme Nasıl Yapılır?

Mobil cihazınızdan Instagram uygulamanızı açıp en son kullandığınız e-posta adresini ve telefonunu girmeniz gereklidir. Telefon numaranızı doğru ise tek kullanım şifre ile Instagram hesabınızı geri almanız mümkündür. Bu tek kullanımlık şifre ile instagram şifre değiştirme işleminizde tamamlanacaktır.

Instagram şifre değiştirme unuttum ve  ne yapmanız gerektiğini bilmiyorsanız, şifre sıfırlama yöntemi ile Instagram şifre değiştirme işlemini yapmalısınız. Facebook sistemine giriş yaptıktan sonra, İlgili hesaptan direk Instagram hesabına bağlantı kurmak da mümkündür.

2 -Instagram Şifremi Değiştiremiyorum

Instagram Şifre Değiştirme Nasıl Yapılır?

Instagram hesabınızı kurtarabilir ya da sıfırlayıp yeniden şifre alabilirsiniz. Şifrenizi kurtarmak için;

  • Giriş ekranına gelip kullanıcı adı veya e-posta adresini girin.
  • Telefon bilgileri ya da Facebook ile giriş yapa tıklayın.
  • İleriye dokunun ve ekrandaki talimatları izleyin.
  • Şifrenizi yenilemenize yardımcı olmak için e-posta adresinize ya da telefonunuza bir bağlantı gönderilecektir.
  • Bağlantıyı tıklayarak işleminizi tamamlayanız.

Instagram şifre değiştirme işlemini bir türlü yapamıyor musunuz?  Bunun diğer bir nedeni ise uzun süreli hesapta aktif olmamak ve şifresiz şekilde giriş yapmaktır.

Instagram hesabını açın sağ alt köşede profil simgesine dokunun. Ayarlar, güvenlik ve şifre sıralamasını izleyin. Mevcut şifrenizi girin ve ardından yeni şifrenizi girin. Sonrasında kaydete tıklayın.

İnstagram hesap dondurma nasıl olur, detaylı olarak bilgi almak için yazımıza göz atabilirsiniz.

3 – E-postamı Bilmiyorum Instagram Şifremi Unuttum

Instagram Şifre Değiştirme Nasıl Yapılır?

Instagram şifre değiştirme işlemi yapmak mı istiyorsunuz? Fakat e-posta adresinizi unuttuysanız, yapmanız gereken işlemler vardır. Instagram kullanıcı adı ile şifrenizi sıfırlamak için help.instagram.com adresine girmelisiniz. Sonrasında Instagram şifre sıfırlama bağlantısına tıklamalı ve kullanıcı adınızı girmelisiniz. Ardından giriş bağlantısını gönder butonuna tıklayınız.

Linke tıkladıktan sonra karşınıza gelecek olan ekranda, mail adresinizin ilk ve son harfini gösteren bir bağlantı gelecektir. Bu ifadeler size mail adresinizi hatırlatmak için yardımcı olacaktır. Sırasıyla tüm işlemleri takip ederek e-postanız olmadan şifrenizi tekrar almanıza yardımcı olacak bir yöntemdir.

4 -Instagram Şifre Bulma

Instagram Şifre Değiştirme Nasıl Yapılır?

Instagram hesabınıza giriş yaptığınızda ekrana gelen şifremi unuttum butonunu tıklayın. E-posta veya telefon numarası ile şifrenizi bulmanız oldukça kolay olacaktır. Ancak e-posta ve telefon numarası ile Instagram şifre değiştirme veya bulma işlemini gerçekleştiremiyor musunuz?

Giriş ekranında giriş yapmak için yardım al seçeneğini tıklayın ve kullanıcı adınızı girin. Sonrasında telefon numaranıza veya mail adresinize gelen tek kullanımlık şifre ile girişi sağlayınız.

E-postası ve şifresi unutulan Instagram hesabını geri almak oldukça uğraştırıcıdır. Bu nedenle her zaman sağ üst kısımda bulunan yardım al butonunu tıklamak sizi doğru yönlendirecektir.

Uzun süre pasif olan tüm hesaplarda görülen bir sıkıntıdır. Bu nedenle uzun süre açık hâlde kullanılması önerilmemektedir. En az hafta bir kez şifreniz ile hesabınızı açıp kapatırsanız, şifrenizi unutmamış ve sıkıntı yaşamamız olursunuz.

5 -Instagram Şifre Değiştirme Linki

Instagram Şifre Değiştirme Nasıl Yapılır?
Instagram Şifre Değiştirme Nasıl Yapılır?

Instagram’a giriş yaparken sorun yaşayan kullanıcılar için en hızlı çözümlerden biri olan şifre değiştirme linkiyle, Instagram hesabınızı kurtarmak mümkündür. Bu noktada Instagram şifre değiştirme için birkaç adımı sırasıyla izlemek gereklidir.

Öncelikle mail adresiniz, kullanıcı adınız ve telefon numarası bilgileriniz girilerek, giriş bağlantısını gönder seçeneğine tıklamanız gereklidir. Sonrasında  sırasıyla güvenlik doğrulamasına geçiş sağlayın.

E-posta adresinizi kontrol edip gelen mail üzerinden, hesabınıza doğrudan giriş yapabilir ve şifrenizi yenileyebilirsiniz.

Diğer bir seçenek ise şifre yenileme, Instagram  şifre değiştirme işlemini link üzerinden de yapmaktır. Bu yöntem, oldukça kolay ve zaman almayan bir yöntemdir. Instagram şifre yenileme linki gelmiyor sorunda ise öncelikle www.ınstagram.com  adresi üzerinden şifre sıfırlama talebinde bulunmak gereklidir.

Girilen adres üzerinden direk sıfırlama talebinde bulunup, açılan ekrana mail adresinize girmeniz yeterli olacaktır. Instagram şifre değiştirme işleminin sonucunun e-posta hesabına düşmesi 30 dakikayı bulabilir.

 

 

 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.