habergri.com
habergri.com

Ankara Millet Bahçesi Nerede? Nasıl Gidilir?

0

Ankara Millet Bahçesi nerede? Özellikle Ankara’yı ziyaret eden kişilerin merak ettiği Ankara Millet Bahçesi içerisinde bulunan birçok etkinlik alanıyla da insanların beğenisini toplamıştır. Ankara Millet Bahçesi nerede? Sorusunun cevabı ise bulunduğu ilçe ve çevresine göre konumu burada bulabilirsiniz.

Ankara’nın merkezi konumunda bulunan Millet Bahçesi birçok ilçeye eşit mesafede ve tam ortada bulunması nedeniyle sıklıkla tercih edilir. Ayrıca büyük alanı, içerisindeki farklı etkinlikleri, ulaşımın kolay olması nedeniyle de tercih sebebidir.

Ankara Millet Bahçesi Nerede?

Ankara Millet Bahçesi Nerede? Nasıl Gidilir?
Ankara Millet Bahçesi Nerede? Nasıl Gidilir?

Ankara Millet Bahçesi nerede? İşte merak edilen sorunun cevabı! AKM Millet Bahçesi 700 bin metrekare alan üzerine kurulu, Ankara’nın her yerinden kolay ulaşım ağına sahip bir park olma özelliği taşımaktadır. Her yaştan insana hitap eden bu parkta birçok farklı alan bulunmaktadır.

Ankara’nın eski hipodrom alanında inşa edilen Millet Bahçesi Konya yolu ile sınırlandırılmıştır. Doğuda Sıhhiye Meydanı, kuzeyde ise Ulus Heykel Meydanı’na kadar devam eden bir alan içerisinde bulunmaktadır. Ankara Millet Bahçesi nerede? Sorusunun diğer bir cevabı ise Atatürk Orman Çiftliği, 19 Mayıs Stadyumu ve Ankara Gençlik Parkı’nı birbirine bağlayan tam ortada bir konumda olduğudur.

Bu konumdan dolayı birçok insan Ankara Millet Bahçesi hangi semtte? Sorusunu da sıklıkla merak etmektedirler. Ankara şehir merkezinde bulunan Ankara Millet Bahçesi merkezi konumda bulunmaması büyük avantaj sağlamıştır.

Ankara Millet Bahçesi Nerede? Ankara Millet Bahçesi’ne Nasıl Gidilir?

Ankara Millet Bahçesi Nerede? Nasıl Gidilir?

Ankara Millet Bahçesi Nerede? Sorusu ile Ankara Millet Bahçesi’ ne ulaşım yolları da çok sık aranan konular arasındadır. Ankara Millet Bahçesi’ne ulaşım konumundan dolayı oldukça kolaydır. İster özel aracınızla ister toplu taşıma ile kolayca ulaşabilir ve keyifli zaman geçirebilirsiniz.

  • Metro ile ulaşım: Eğer Ankara Millet Bahçesi nerede? Diye merak edip metro ile hızlıca gitmeyi tercih ettiyseniz, Eryaman- Batıkent- Kızılay yönündeki metroya bindikten sonra Akköprü veya AKM duraklarında inerek kolayca Ankara Millet Bahçesi’ne ulaşabilirsiniz.
  • Otobüs ile Ulaşım: Ankara Millet Bahçesi’ne gidişin diğer kolay bir yolu ise otobüs ile ulaşımdır. Aynı zamanda akköprü millet bahçesi, ankara olarak da bilinen bu alana otobüs tercih ettiğinizde İstanbul yolu üzerinde geçen otobüsleri tercih etmeniz ve en çok bilinen avm Ankamall’ de veya AKM durağında inerek kolayca ulaşabilirsiniz. Ankara Büyükşehir Belediyesi önünden geçen otobüsler de Millet Bahçesi’ne gitmektedir.

Ankara Millet Bahçesi Neler Var?

Ankara Millet Bahçesi Nerede? Nasıl Gidilir?

Ankara Millet Bahçesi millet kıraathanesi, yürüyüş alanları, koşu parkurları, bisiklet sürebileceğiniz alanlar, çocuklar için özel oyun alanları, 91 bin metrekare yeşil alan 10 bin 133 ağaç bulunmaktadır. Gül bahçeleri ve çiçekli bitkilerin yanı sıra biyolojik gölet ve su gösterisi havuzu bulunmaktadır.

Ankara Millet Bahçesi’nde bugün ne var? Sorusu da hafta sonlarını ve boş günlerini doğa ile iç içe geçirmek isteyenlerin oldukça merak ettiği konular arasında. Ankara kız yurtları ve Ankara erkek yurtları öğrencileri için eşsiz bir etkinlik alanı sunan bu Millet Bahçesi içerisinde bulunan etkinliklerle de birçok kişiye hitap etmektedir.

İçerisinde açık hava sineması, tören alanı, özel Pazar yeri, çocuk kulübü aktiviteleri alanı, tohum merkezi ve kır lokantası ile her alanda hizmet sunan bir bahçe düşünün. Özellikle çocuklu ailelerin severek ziyaret ettiği bu alanda çocuk oyuncakları dikkat çekmektedir. Millet Bahçesi 2023 oyuncak ücretleri şu şekildedir.

Tırmanma Duvarı 30 TL
Zipcoster 70 TL
Zipline 40 TL
Dev Salıncak 35 TL
Ata Binme 20 TL
Bisiklet Kiralama ( Saat ücret) 20 TL

 

Ankara Millet Bahçesi’nin bulunduğu alanın büyüklüğü sebebiyle birçok girişi bulunmaktadır. Eğer çocuk oyun alanına çabuk ulaşmak istiyorsanız genellikle B ve C girişlerini tercih etmeniz daha uygun olacaktır. Diğer yandan ise bu büyük alanı vatandaşların rahat gezmesi için nostaljik tramvaylar vardır.

Ankara Millet Bahçesi Giriş Ücretli mi?

Ankara Millet Bahçesi Nerede? Nasıl Gidilir?

Ankara Millet Bahçesi nerede? Sorusu kadar Ankara Millet Bahçesi giriş ücretide  kız öğrenci yurtları öğrencileri tarafından ve Ankara erkek öğrenci yurtları öğrencileri tarafından merak edilmektedir. Yaya girişi için giriş tamamen ücretsizdir. Fakat özel aracınız ile gelmeniz durumunda kapalı otopark bulunmakta ve bu otopark ücretli olmaktadır. Ankara Millet Bahçesi otopark ücreti:

 

0-30 Dakika arası ÜCRETSİZ
 

30 Dakika – 2 Saat arası

 

7 TL

 

2 – 4 saat Arası

 

10 TL

 

8 – 16 Saat Arası

 

15 TL

 

İlginizi çekerse bir diğer içeriğimiz 5 Adımda Kangren Neden Olur? yazısını inceleyebilirsiniz.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.