habergri.com
habergri.com

Zirkonyum Diş Ne Kadar? Zirkonyum Kaplama Fiyatları Neye Göre Belirlenir?

0

Zirkonyum diş ne kadar özellikle dişlerini yaptırmak isteyen ve estetik görüntüsünden rahatsız olan kişilerin sıklıkla araştırdıkları konular arasında. Zirkonyum özellikle sıcağa dayanıklılığı ve renk geçirgenliği olan beyaz renkte bir kaplamadır. Bu özelliği ile sıklıkla tercih edilir ve oldukça kullanışlıdır.

Peki Zirkonyum diş ne kadar? Zirkonyum dişi diğer kaplamalardan ayıran özellikler neler? Zirkonyum kaplama nasıl yapılır gibi sorulara dair tüm detayları burada bulabilir böylelikle en doğru seçimi yapabilirsiniz.

Zirkonyum Diş Ne Kadar? Fiyatlar Neye Göre Belirlenir?

vZirkonyum Diş Ne Kadar? Zirkonyum Kaplama Fiyatları Neye Göre Belirlenir?

Diş kaplamalar, çoğunlukla porselen kaplama yöntemi ile gerçekleştirilir. Metal destekli ve metal desteksiz olarak ikiye ayrılan diş kaplamalar içerisinde zirkonyum diş kaplama yöntemi metal desteksiz olan grupta yer almaktadır.

Aynı zamanda zirkonyum diş kaplamanın ışık geçirgenliğinin daha fazla olduğu bilinir ve bu da büyük bir avantaj sağlar. Işık geçirme özelliği sayesinde dişlerde meydana gelen mat görünüm kaybolur ve çok daha doğal bir görünüm elde edilir. Zirkonyum, doğal bir görünüm sağlamasından dolayı oldukça sık tercih edilen kaplama yöntemleri arasında yer almaktadır.

Zirkonyum diş ne kadar sorusuna bakılacak olursa burada zirkonyumun çeşitleri hakkında bilgi sahibi olmak gerekir. Zirkonyum kaplama fiyatları ilk olarak kaplamanın çeşidine daha sonra da diğer faktörlere bağlı olarak değişiklik gösterir. Komple diş yaptırmak fiyat ve zirkonyum gülüş tasarımı fiyat özellikle hastalar tarafından oldukça merak edilenler arasında.  Zirkonyum çeşitleri:

  • Veneers uygulamaları
  • İmplant üstü uygulama
  • Zirkonyum Gülüş tasarımı

Zirkonyum Diş Fiyatlarını Etkileyen Faktörler Nelerdir?

Zirkonyum Diş Ne Kadar? Zirkonyum Kaplama Fiyatları Neye Göre Belirlenir?
Zirkonyum Diş Ne Kadar? Zirkonyum Kaplama Fiyatları Neye Göre Belirlenir?

Her bir zirkonyum çeşidinde fiyat ve uygulama farklıdır. Size en uygun Zirkonyum kaplama çeşidini diş hekiminiz sizin için belirleyecektir. Ayrıca zirkonyum diş ne kadar ve zirkonyum fiyatlarını etkileyen diğer faktörler nelerdir sorusuna cevap verilecek olursa;

1-  Dişlerin Sayısı: Zirkonyum kaplama yapılacak dişlerin sayısı, maliyet üzerinde doğrudan bir etkiye sahip olduğunu söylemek mümkün. Sadece ön dişlere zirkonyum kaplama ve tek bir diş kaplanması daha düşük maliyetli olabilirken birden fazla dişin kaplanması doğal olarak maliyeti de arttıracaktır.

2  – Klinik Konumu: Diş Kliniklerin bulunduğu konum, zirkonyum kaplama fiyatlarını etkileyen bir faktördür. Büyük şehirlerdeki klinikler örneğin Bağcılar zirkonyum genellikle daha yüksek ücretlere sahip olabilir. Bu sağladığı imkanlarla da doğru orantılıdır. Bu faktöre bağlı olarak zirkonyum diş ne kadar sorusuna cevap bulunabilir.

3 – Diş Hekiminin Deneyimi: Deneyimli ve uzman bir diş hekiminin sunduğu hizmet genellikle daha yüksek ve maliyetli olabilir. Aldığınız hizmetin kalitesi doğrudan fiyatı etkileyen bir faktördür. Deneyimli diş hekimleri, zirkonyum kaplama işlemini daha hassas ve estetik açıdan tatmin edici bir şekilde yapabilme ve sizi memnun edebilme yeteneğine sahiptir.

4 – Malzeme Kalitesi: Zirkonyum kaplama için kullanılan malzeme kalitesi, maliyet üzerinde doğrudan etkili olabilir. Daha yüksek kaliteli zirkonyum malzemeleri genellikle daha pahalı olabilir fakat unutmayın ki uzun yıllar kullanacağınız dişlerin kalitesi oldukça önemli.

5 – Klinik Ücret Politikaları: Her klinik, kendi ücret politikalarını belirler ve uygular. Kliniklerin sunduğu ek hizmetler, garanti süreleri, kontrollerin sıklığı, doktorların uzmanlığı gibi faktörler, maliyeti etkileyebilir.

Yukarıdaki faktörler, zirkonyum kaplama fiyatlarının değişkenlik göstermesine yol açar. Kesin bir fiyat almak için diş hekiminizle iletişime geçmeniz en doğrusu olacaktır.  Uygulanacak tedavi planı ve maliyet hakkında ayrıntılı bilgi almanız tedavi sürecinde oldukça önemlidir.

Zirkonyum Diş Ne Kadar? Zirkonyum Kaplama Nasıl Yapılır?

Zirkonyum Diş Ne Kadar? Zirkonyum Kaplama Fiyatları Neye Göre Belirlenir?

Zirkonyum kaplama diş ne kadar sorusu ile nasıl yapıldığı da oldukça merak konusu. Zirkonyum diş yapımındaki asıl amaç her ne kadar doğal görünüm yakalamak olsa da bazı hastalar kendi diş renklerinden çok daha açık renk tonları seçebilmektedirler. Bu noktada doktorunuzun önerisini mutlaka dikkate almalısınız. Zirkonyum kaplama yapım aşamaları ise:

Diş hasar tespiti: İlk muayenede doktorunuz dişlerdeki hasarları tespit eder. Dişteki sorunun hangi yöntemle giderileceğine karar verilir.

 

Lokal Anestezi

 

Lokal anestezi ile kaplama olacak bölge kısa sürede uyuşturulur.

 

Diş düzeltmesi Özel aletler ile diş inceltilir, çevresi ve uçları kaplamaya uygun hale getirilir.

 

Ağız içi bakımı

 

İnceltme işleminden sonra ağız içi dezenfekte edilir ve temizlenir.

 

Diş ölçüsü Diş ölçüsü alınır ve uygun kaplama için hazırlıklara başlanır.

 

Zirkonyum Kaplama Fiyat 2023

Zirkonyum Diş Ne Kadar? Zirkonyum Kaplama Fiyatları Neye Göre Belirlenir?

Zirkonyum kaplama fiyat 2023 ve zirkonyum diş ne kadar gibi sorular için net fiyatlar vermek pek mümkün değildir. Özellikle zirkonyum kaplama fiyatları kur farklarından oldukça etkilenebilmektedir. Bu sebeple ortalama fiyat verilecek olursa 1500 TL ve 3500 TL arasında değişiklik gösterebilir.

 

 

 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.