habergri.com
habergri.com

Jant Tamiri Hizmeti Almadan Önce Bilmeniz Gereken 5 Detay!

0

Jant tamiri hizmeti jantla ilgili sorun yaşayanların başvurduğu bir işlemdir. Jantlar birçok sebebe bağlı olarak hasar alabilir. Hasarlı jantlar da ciddi sorunlara neden olabilir. Aracın sürüş kalitesini bile etkileyebilir. Aracı ne kadar etkileyeceği de hasarın büyüklüğü ile doğru orantılıdır.

Çizilen ya da kırılan jantlar aracın sürüş kalitesini etkilediği gibi estetik açıdan da hoş bir görüntüye sahip değildir. Bu nedenle jantla ilgili herhangi bir sorun yaşayan araç sahipleri, bir an önce jant tamiri hizmetinden yararlanmak ister. Biz de bu yazımızda sizler için jant tamiri yapılmadan önce muhakkak bilinmesi gereken detaylardan bahsettik.

Jant Tamiri Nasıl Yapılır?

Jant Tamiri Hizmeti Almadan Önce Bilmeniz Gereken 5 Detay!
Jant Tamiri Hizmeti Almadan Önce Bilmeniz Gereken 5 Detay!

Jant tamiri oldukça profesyonellik isteyen bir işlemdir. Aksi halde ileriye dönük problemler ile karşılaşılması muhtemeldir. Bu nedenle araç sahiplerinin söz konusu işlemi yaptırmadan önce detaylı bir piyasa araştırması yapması daha uygun olacaktır.

Jant ile alakalı tüm işlemlerin nasıl yapılacağı sorusuna net bir şekilde cevap vermek doğru olmayacaktır. Çünkü birçok tamir tekniğinden bahsetmek gerekir. Hangi tamir tekniğinin uygulanacağı da jantın cinsine ya da hasar çeşidine göre değişiklik gösterir. Örneğin kırık bir çelik jant kaynak işlemi sayesinde onarılır. Janta çizikler mevcut ise de zımparalama işleminin kullanılması gerekir.

Bu nedenle işlemi yapacak ustanın ilk olarak jantın hangi malzemeden üretildiğini tespit etmesi gerekir. Sonrasında ise hasarın çeşidini ve boyutunu tespit etmelidir. Buna göre de işlemin seyri belirlenmiş olacaktır.

Kırık Jant Tamiri Öncesi Bilinmesi Gerekenler

Jant Tamiri Hizmeti Almadan Önce Bilmeniz Gereken 5 Detay!

Kırık jant probleminin birçok nedeni olabilir. Ama en çok ani bir tümsek ile karşılaşmak ya da aracın çarpmaya maruz kalması sonucu oluşan problemler olarak karşımıza çıkar. Kırılan, çizilen ya da yamulan jantlar görüntü açısından araç sahibini rahatsız eder. Bunun yanı sıra sürüş kalitesini de ciddi bir şekilde düşürür. Bu yüzden ihmal edilmemesi gereken işlemler arasında yer alır.

Kırık jant probleminde söz konusu kırığın boyutu çok büyük değilse tamir mümkündür. Fakat çok büyük bir kırık söz konusu ise tamir edilmesi faydasız olacaktır. Tamir edilse bile ileride araç sahibi için tekrar problem olma olasılığı çok yüksektir. Bu nedenle de tamir edilmesi değil de söz konusu jantın yenilenmesi daha doğru bir yöntem olacaktır.

Hummer elektrikli Suv otomobil görücüye çıktı, detayları ve özelliklerini merak ediyorsanız yazımıza mutlaka göz atmalısınız!

1 – Alaşım Jant Tamiri Nasıl Olur?

Jant Tamiri Hizmeti Almadan Önce Bilmeniz Gereken 5 Detay!

Her jant çeşidinin farklı bir tamir yöntemi olduğundan bahsetmiştik. Alaşım jant tamiri de hava basıncı uygulanmak sureti ile preslenir. Bu sayede jantta bulunan çizikler, yamulmalar ve kırıklar tamir edilmiş olacaktır. Alaşım jantlar oldukça hassas bir yapıya sahiptir. En ufak darbelerden bile etkilenmesi muhtemeldir. Bu nedenle alaşım jantlar sık sık tamire gelmek durumunda kalır.

2 – Kırık Çelik Jant Tamiri Nasıl Olur?

Jant Tamiri Hizmeti Almadan Önce Bilmeniz Gereken 5 Detay!

Çelik jantların oldukça sağlam bir yapıya sahip olduğunu söylemek mümkündür. Bu nedenle çok büyük bir darbe almadıkça kırılması ya da yamulması pek mümkün değildir. Kırıldığı durumlarda ise alaşımlı jantlar gibi hava basınçlı presler aracılığı ile tamir edilmezler. Çelik jant tamiri için kaynak işlemi tercih edilir.

Kaynak işleminden sonra ise söz konusu jantlara torna işlemi ile beraber düzeltme uygulanması gerekir. Bu işlemden sonra da jantın temizlenmesi sağlanır ve tamir işlemi tamamlanmış olur.

3 – Jant Düzeltme Güvenli midir?

Jant Tamiri Hizmeti Almadan Önce Bilmeniz Gereken 5 Detay!

Jant düzeltme ve tamir işlemlerinin güvenli olup olmadığı merak edilen konular arasında yer alır. Jant düzeltme işleminin güvenli olup olmadığına cevap vermek için öncelikle jant işlemini kimin yaptığını bilmek gerekir. Eğer söz konusu işlemi yapan kişi işini profesyonel bir şekilde yapan bir usta ise son derece güvenli olduğunu söylemek mümkündür.

Fakat araç sahibi kendisi yapmak isterse işlemin güvenli olduğundan bahsetmek mümkün değildir. Jant düzeltme işlemi için kullanılmak üzere olan amatör makineler vardır. Bu makine sayesinde de araç sahipleri kendileri de jant düzeltme işlemini gerçekleştirebilirler. Fakat uzmanların kesinlikle tavsiye etmediği bir yöntemdir.

4 – Jant Tamiri ve Boyama Fiyat Nedir?

Jant Tamiri Hizmeti Almadan Önce Bilmeniz Gereken 5 Detay!

Jant tamiri işleminden önce bilinmesi gereken bir diğer konu ise fiyat bilgisidir. Söz konusu işlemi yaptırmadan önce birçok konunun ayrıntılı bir şekilde araştırılması gerekir. Sonrasında ise hem uygun fiyatlı hem de kaliteli hizmet veren bir firma tercih edilmelidir. Dr. Jant Hastanesi müşterilerine hem uygun fiyatlı hizmet sunarken hem de sunduğu hizmetin kaliteli ve profesyonelce olmasına azami özen gösteriyor.

 

 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.