habergri.com
habergri.com

5 Adımda EBA’ya Nasıl Girilir | EBA Şifresini Nasıl Oluşturulur?

0

EBA’ya nasıl girilir? EBA üzerinden öğrenci bilgilerini öğrenmek isteyen ve online eğitimlere katılmak isteyen herkesin giriş adımlarını bilmesi ve giriş yapması gereklidir. Ancak bazen sistem üzerinde oluşan aksaklıklar ve yeterli bilgilere sahip olunamaması, giriş işlemlerinin yapılamamasına neden olacaktır. Peki, EBA’ya nasıl girilir? Ebaya nasıl girilir öğrenci girişi 2022 adımları nelerdir? İşte, tüm merak edilenler…

EBA’ya Nasıl Girilir? Eba Giriş İşlemleri

EBA’ya Nasıl Girilir | EBA Şifresini Nasıl Oluşturulur? Eba’ya Telefondan Nasıl Girilir?
EBA’ya Nasıl Girilir | EBA Şifresini Nasıl Oluşturulur? Eba’ya Telefondan Nasıl Girilir?

Öğrenci bilgilerini öğrenebilmek için EBA’ya nasıl girilir? Ülkemizde Koronavirüs kapsamında alınan önlemlerden biri olan canlı dersler halen devam ediyor. Canlı derslere girebilmek, ders notu ve diğer öğrenci bilgilerine ulaşabilmek içinde EBA’ya giriş yapılması gerekiyor.

Anadolu üniversitesi iş birliği ile oluşturulan bu portal, aynı Açıköğretim fakültelerinde olduğu gibi öğrenci bilgi ve notlarına en kısa sürede ulaşılabilmesine imkan sağlıyor. Dijital öğrenim platformuna giriş için ise öğrencinin TC kimlik numarası ve şifresi ile giriş yapılabiliyor. Bunun yanı sıra farklı yollar üzerinden de sisteme giriş yapabilmek mümkün olabiliyor.

EBA’ya Nasıl Girilir Öğrenci | EBA ya Giremiyorum Ne Yapmalıyım?

EBA’ya Nasıl Girilir | EBA Şifresini Nasıl Oluşturulur? Eba’ya Telefondan Nasıl Girilir?

Öğrenci bilgileri ile EBA’ya nasıl girilir? Öğrencilerin EBA’ya giriş yapabilmeleri için ilk olarak bilgisayar üzerinden EBA web sitesine giriş yapmaları gerekecektir. Daha sonra sağ alt hizada bulunan Öğrenci butonuna tıklanmalıdır. Öğrenci butonuna tıklandığında sizden TC kimlik numarası ve şifre talep edilmektedir.

EBA’ya nasıl kayıt olunur? Burada üyeliği bulunmayan öğrencilerin mutlaka üst kısımda yer alan ‘’EBA Hesabı Oluştur’’ butonuna tıklaması gereklidir. Bilgilerin girilmesi sonrasında öğrencilere tek kullanımlık bir şifre verilir.

Tek kullanımlık şifre ile giriş yapan öğrencilerin EBA nasıl şifre alınır adımlarını tamamlaması ve giriş yapması gerekecektir. EBA’ya nasıl girilir? Bu yöntem denendiği halde EBA sistemine giriş yapılamıyorsa, Şifremi unuttum bağlantısına tıklanabilecektir.

Yeni şifrenin gönderimi için ise EBA üzerinden E-posta ya da telefon numarası doğrulaması yapılmalıdır. Bu doğrulamalar yapılmadığı takdirde giriş yapılması söz konusu olmayacaktır. Doğrulama sonrasında EBA şifresi nasıl oluşturulur?

Doğrulama işlemi yapıldıktan hemen sonra kullanıcıdan yeni bir şifre girmesi ve bu şifreyi doğrulaması istenecektir. Şifre oluştururken büyük harf, küçük harf, noktalama işareti ve rakam kullanımına mutlaka yer verilmelidir. Aksi takdirde sistem şifreyi kabul etmeyecektir. EBA’ya nasıl girilir konusu aslında bu kadar kolaydır.

Şifresiz EBA ya Nasıl Girilir? EBA ya Telefondan Nasıl Girilir?

EBA’ya Nasıl Girilir | EBA Şifresini Nasıl Oluşturulur? Eba’ya Telefondan Nasıl Girilir?

Şifresiz EBA’ya nasıl girilir kısmı mümkün değildir. Ancak ilk üyelik oluşturulurken şifre kullanımına gerek yoktur. Ancak sonraki süreçlerde mutlaka TC kimlik numarası ve şifre ile giriş yapılmaktadır.

EBA ya telefondan girilmesi de son derece kolaydır. Cihazın arama motoruna EBA yazılarak web sitesine geçiş yapılmalıdır. Burada öğrenci bölümüne tıklanarak kimlik numarası ve şifre ile giriş yapılabilecektir. Telefon ve tablet üzerinde EBA’ya nasıl girilir konusu bu adımlardan oluşmaktadır.

EBA’ya Nasıl Giriş Yapılır Öğrenci Velisi | Veliler EBA’ya Girebilir mi?

EBA’ya Nasıl Girilir | EBA Şifresini Nasıl Oluşturulur? Eba’ya Telefondan Nasıl Girilir?

Velilerin bilgileri ile EBA’ya nasıl girilir? EBA’ya yalnızca öğrenciler değil, öğrencilerin velileri girerek de bilgi içerikleri ve notlara ulaşabileceklerdir. Bunun için ise EBA web sitesine giriş yapılmalı ve sağ alt kısımda veli butonu seçilmelidir. Veli kısmı seçildiğinde bu sistem, kişiyi E-devlet sistemine taşır.

E-devlet üzerinde giriş yapıldıktan sonra EBA üzerinden de giriş yapılmış olacaktır. Bu işlem ancak öğrencinin yasal vasisi olan kişiler tarafından gerçekleştirilebilecektir. Öğrencinin velisi olmayan kişilerin EBA sistemine girmesi ve bilgilere ulaşması mümkün değildir.

EBA’ya Nasıl Girilir Öğretmen | Öğretmenler EBA’ya Nasıl Giriş Yapabilir?

EBA’ya Nasıl Girilir | EBA Şifresini Nasıl Oluşturulur? Eba’ya Telefondan Nasıl Girilir?

Öğretmenlerde bazı adımları uygulayarak EBA’ya nasıl girilir konusunda aydınlanabileceklerdir. EBA girişi için ilk etapta web sitesine giriş yapılmalı ve öğretmen butonu tıklanmalıdır. Öğretmenlerde TC kimlik numarası ve oluşturdukları şifre ile bu sisteme giriş yapabileceklerdir.

Bunun yanı sıra kolay bir karekod eşleşmesi ile de EBA’ya nasıl girilir sorununu halledebileceklerdir. Giriş yapan öğretmenler, öğrencilerin genel durumu, ders detayı, not bilgileri gibi pek çok detayı inceleyebilecek ve düzenleyebileceklerdir.

Canlı Ders Eba’ya Nasıl Girilir?

EBA’ya Nasıl Girilir | EBA Şifresini Nasıl Oluşturulur? Eba’ya Telefondan Nasıl Girilir?

Koronavirüs sürecinde alınan önlemler büyük ölçüde sonlandırılsa da, halen bazı durumlarda canlı dersler yapılabiliyor. Bu derslerin amacı ise sınıf ve okul yoğunluğunu azaltmak amacıyla oluyor. Peki, canlı ders olduğunda ne yapmalı?

EBA üzerinden canlı yayınlara katılabilmek için ilk olarak telefon, tablet ya da bilgisayar kullanımı şarttır. Sonrasında ise sorunsuz bir kamera ve mikrofon kullanımı gereklidir. EBA’ya giriş yapan öğrenciler, canlı ders kısmına tıklayarak burada yapılan derse katıl diyerek katılım sağlayabileceklerdir.

Dersin aktif olmadığı durumlarda bu alanda Katıl butonu aktif olmayacaktır. Bunun yanı sıra dersin canlı saatinden 10 dakika öncesinden itibaren canlı derse giriş yapılabilir. Ancak ders tam belirtilen saatinde otomatik olarak başlayacaktır.

Eğitimde en sık karşılaşılan ruhsal bozukluk Dikkat Eksikliği Nedir? Çocuklarda Dikkat Eksikliği Neden Olur? yazımıza göz atmak için tıklayınız.

 

 

 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.