habergri.com
habergri.com

Zefiran Ne İşe Yarar | Zefiran Nedir? Zefiran Zararlı mı?

0

Zefiran ne işe yarar? Kimyasal adı benzalkolyum klorür olan bu çözelti, cilt ve deri temizliğinde kullanılan bir çözeltidir. Birçok alanda kullanılan bu çözelti, sağlık ve benzeri alanlarda da sıklıkla kullanılmaktadır. Peki, zefiran suyu nedir? Zefiran ne işe yarar? Zefiran virüs öldürür mü? Hepsi ve çok daha fazlası yazımızda…

Zefiran Nedir? Zefiran Ne İşe Yarar?

Zefiran Ne İşe Yarar | Zefiran Nedir? Zefiran Zararlı mı?

Zefiran nedir hemen kısaca bahsedelim. Benzalyum klorür adındaki bu çözelti ağırlıklı olarak ameliyat öncesinde kullanılmaktadır. Bunun yanında cildin tamamında, mesanede, vajinada, el ve kol temizliğinde, vücut boşluğu ve yanıklarda da antiseptik olarak kullanılmaktadır.

Bu bölgelerin enfeksiyon riskini ortadan kaldıran bu çözelti, bu bölgelerde oluşabilecek yara ve benzeri problemleri hızlı bir şekilde giderebilecektir. Zefiran ne işe yarar konusunda öne çıkan bilgiler bu şekildedir.

Aktif bağışıklık nedir, merak ediyorsanız yazımıza mutlaka göz atmalısınız.

1- Zefiran Nedir Nasıl Kullanılır? Zefiran Su Ne İçin Kullanılır?

Zefiran Ne İşe Yarar | Zefiran Nedir? Zefiran Zararlı mı?

Zefiran genel anlamda bakteri, mantar ve tek hücreli canlılar üzerinde öldürücü özelliğe sahiptir. Gram negatif ve gram pozitif bakteriler üzerinde etkili olan bu çözelti, veterinerler tarafından da sıklıkla kullanılmaktadır. Zefiran ne işe yarar ve özellikleri nelerdir konusunda şu detaylara yer verilebilecektir;

  • Bu çözelti pratik bir kullanıma sahip oluşu ile öne çıkmaktadır.
  • Deriyi ve dokuyu tahrip etmediğinden kolayca kullanılabilecektir.
  • Geniş bir antimikrobiyal spektrum olduğundan yok edemediği bakteri ve virüs yoktur.
  • Kullanıldığı bölgede mikroorganizmaların üremesini önleyebilecektir.
  • Zefiran ne işe yarar? Organik maddelerden etkilenmeyen zefiran, su içerisinde de kolayca çözünür.
  • Aynı zamanda yüzey dezenfektanı olarak kullanılabilmektedir. Yüzey dezenfektanı olarak kullanıldığında zeminde aşınma ve bozulmalara yol açmayacaktır.
  • Okluzif pansumanlarda, alçıda, anal ve vajinal tamponlarda kullanılması kimyasal yanıklara ya da iritasyona neden olabileceği için önerilmez.

Peki, zefiran ne işe yarar ve nasıl kullanılır? Zefiranın dilüsyon yanı seyreltilerek kullanılması önerilmektedir. Seyreltmek için ise deiyonize su kullanımı yeterli olacaktır. Zefiran solüsyon içerisine su katılması ve bu şekilde kullanımı önerilmektedir.

2- Zefiranlı Su Nasıl Hazırlanır? Zefiran Solüsyon Olarak Satılır mı?

Zefiran Ne İşe Yarar | Zefiran Nedir? Zefiran Zararlı mı?

Zefiran ne işe yarar? Zefiranlı suyu hazırlamak için kullanılan zefiranın içeriğinin bilinmesi gereklidir. Zefiran genel olarak 1000 ml ebadındaki ambalajlar içerisinde satılmaktadır. Bu solüsyonların nasıl sulandırılacağı, üzerinde yazmaktadır. Çünkü zefiranın sulandırılma şekli, kullanım alanına bağlı olarak değişiklik göstermektedir.

Bu ölçülere birebir uyulduğu takdirde, zarar görmeden kullanım sağlanabilir. Ancak seyreltilmeden kullanımı bazı yan etkilerin ortaya çıkmasına sebep olabilecektir. Zefiranın sulandırılması için distile su kullanımı uygun olacaktır. Eğer distile su temin edilemiyorsa bu durumda kesinlikle direkt musluk suyu kullanılmamalıdır. Bu durumda kaynamış ve soğutulmuş su ile sulandırma tercih edilebilecektir.

3- Zefiran İlaç mı? Zefiran Nerede Satılır?

Zefiran Ne İşe Yarar | Zefiran Nedir? Zefiran Zararlı mı?
Zefiran Ne İşe Yarar | Zefiran Nedir? Zefiran Zararlı mı?

Zefiran ne işe yarar? Zefiran bir ilaç değil antiseptik özelliği bulunan çözeltidir. Bu çözelti eczanelerden ya da tıbbi malzeme satan pek çok yer üzerinden temin edilebilecektir. Yine online pek çok platform üzerinden de zefiran solüsyon satın alınabilecektir.

Zefiran fiyatları için buraya göz atabilirsiniz.

Zefiran ne işe yarar? Zefiran alüminyum, benzilefedrin, karamel, sitrik asit, borik asit, hidrojen peroksit, iyot, kaolin, lanolin, fizostigmin, potasyum iyodür, potasyum permanganat, pilokarbin nitrat, salisilatlar, sodyum sitrat, gümüş tuzu, çinko oksit ve çinko peroksit ile geçimsizdir. Bu nedenle bu içeriklerle birlikte kullanımı tavsiye edilmemektedir.

4- Zefiran Zararlı mı? Zefiran Zararları Neler?

Zefiran Ne İşe Yarar | Zefiran Nedir? Zefiran Zararlı mı?

Zefiranın zararlarının olup olmadığı ile ilgili kesin ve net bir bilgi bulunmamaktadır. Belirtilen konsantrasyonlarda ve dahilen kullanılmadığında belirgin bir yan etkisinin bulunduğu tespit edilmemiştir. Ancak kimyasal yanıklara ve iritasyona neden olabileceği de unutulmamalıdır. Kullanım sırasında gözle temas ettirmemeye özen gösterilmelidir.

 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.